Salata sa prazilukom i jajima
Za salatu:
- 500 g praziluka
- 300 g suhomesnatog
- (šta vam se nađe u frižideru)
- 150 g kačkavalja
- 5 kuvanih jaja
- 2 čaše kisele pavlake
- 200 g majoneza
- so
Priprema
1. Praziluk iseckati sitno (prvo na
pola, pa svaku polivinu opet na pola, pa iseckati), Suhomesnato i jaja
iseći na kockice, kačkavalj krupno narendati.
2. Iseckani praziluk posoliti i
ostaviti da odstoji 15 minuta. Posle datog vremena ga dobro rukom
iscediti i staviti u dublju činiju. Dodati iseckana jaja i suhomesnato,
kao i izrendani kačkavalj. Sjediniti.
3. Pavlaku i majonez staviti u
posebnu činiju, pa ih dobro sjediniti. Dodati u pripremljenu smesu i
dobro promešati. Probati i ako je potrebno dosoliti (ja nisam stavljala
so). Ostaviti u frižider da se ohladi, pa poslužiti. Može da posluži i
kao lagani obrok.
Коментари
Постави коментар