Žu-Žu sa pivom
Potrebno je:
- 700 g brašna
- 1/2 kesice suvog kvasca
- 2 kašičice soli
- 360 ml piva
- 150 ml ulja
- 250 g margarina
Priprema
1. Brašno staviti u dublju činiju.
Na sredini brašna napraviti udubljenje i dodati kvasac, so, ulje i pivo.
Zamesiti testo. Prebaciti ga na pobrašnjenu radnu površinu, i mesiti
dotle dok testo ne postane sasvim elastično.
2. Testo ostaviti da odmori pet
minuta, pa ga razviti u pravougaoni oblik. Preko testa narendati 1/3
margarina (prethodno zamrznut - radi lakšeg rendisanja).
3. Zatim testo preklopiti, prvo sa šire strane, pa zatim sa obe uže strane.
4. Preklopljeno testo ostaviti u
frižider na 30 minuta. Isti postupak ponoviti još dva puta (razviti testo i preklapati ga). Na kraju
testo razviti debljine 0,5 cm, i iseći na kocke, željene veličine.
5. Kockice testa poređati u
nepodmazan pleh, premazati ih mešavinom žumanceta i mleka, posuti
susamom i peći, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni.
Baš interesantan recept Verice!
ОдговориИзбришиVeoma su dobre.
ОдговориИзбриши