Žu-Žu sa pivom
Potrebno je:
- 700 g brašna
 - 1/2 kesice suvog kvasca
 - 2 kašičice soli
 - 360 ml piva
 - 150 ml ulja
 - 250 g margarina
 
Priprema
1. Brašno staviti u dublju činiju. 
Na sredini brašna napraviti udubljenje i dodati kvasac, so, ulje i pivo.
 Zamesiti testo. Prebaciti ga na pobrašnjenu radnu površinu, i mesiti 
dotle dok testo ne postane sasvim elastično. 
     
    
2. Testo ostaviti da odmori pet 
minuta, pa ga razviti u pravougaoni oblik. Preko testa narendati 1/3 
margarina (prethodno zamrznut - radi lakšeg rendisanja). 
     
    
3. Zatim testo preklopiti, prvo sa šire strane, pa zatim sa obe uže strane.
4. Preklopljeno testo ostaviti u 
frižider na 30 minuta. Isti postupak ponoviti još dva puta (razviti testo i preklapati ga). Na kraju 
testo razviti debljine 0,5 cm, i iseći na kocke, željene veličine. 
5. Kockice testa poređati u 
nepodmazan pleh, premazati ih mešavinom žumanceta i mleka, posuti 
susamom i peći, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni.



Baš interesantan recept Verice!
ОдговориИзбришиVeoma su dobre.
ОдговориИзбриши