Grčka salata
Potrebno je:
- 1 veći krastavac
 - 3 paradajza
 - 1 crveni luk
 - 1 veza rotkvica
 - 2 sveže paprike
 - 100 g zelenih maslinki bez koštica
 - 1 kašičica origana
 - so
 - 1/2 limuna (sok)
 - maslinovo ulje
 - 200 g feta sira
 
Priprema
      1. Krastavac oljuštiti i iseći na 
pola, pa svaku polovinu iseći na tanje polukrugove. Crveni luk iseći na 
krugove, kao i rotkvice. Papriku i sir iseckati na kockice. Paradajz 
iseći na kriške, a maslinke na krugove. 
     
    
      2. Svu iseckanu smesu staviti u 
dublju činiju, posuti sa origanom, posoliti po ukusu, po ukusu dodati i 
sok od limuna, sipati malo ulja i sve dobro promešati. Ostaviti da se 
dobro ohladi i poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар