Grčka salata
Potrebno je:
- 1 veći krastavac
- 3 paradajza
- 1 crveni luk
- 1 veza rotkvica
- 2 sveže paprike
- 100 g zelenih maslinki bez koštica
- 1 kašičica origana
- so
- 1/2 limuna (sok)
- maslinovo ulje
- 200 g feta sira
Priprema
1. Krastavac oljuštiti i iseći na
pola, pa svaku polovinu iseći na tanje polukrugove. Crveni luk iseći na
krugove, kao i rotkvice. Papriku i sir iseckati na kockice. Paradajz
iseći na kriške, a maslinke na krugove.
2. Svu iseckanu smesu staviti u
dublju činiju, posuti sa origanom, posoliti po ukusu, po ukusu dodati i
sok od limuna, sipati malo ulja i sve dobro promešati. Ostaviti da se
dobro ohladi i poslužiti.
Коментари
Постави коментар