Štrudla sa rogačom
Testo:
- 1 kg brašna
 - 1 kockica kvasca
 - 100 g šećera
 - 3 kašike masti (ili 100 g maslaca)
 - 3 jajeta
 - 1 limun (izrendana korica)
 - 250 g mleka
 - 2 kašičice soli
 - voda
 
Fil:
- 500 g mlevenog rogača
 - 3 kašike šećera
 - 2 vanilin šećera
 - 2 kašike ruma
 - mleko
 
Za premazivanje kora:
- 200 g džema, po izboru
 
Priprema
      1. Testo: U toplom mleku podići 
kvasac. Brašno staviti u vanglicu i dodati sve navedene sastojke. Sa 
vodom zamesiti testo. Mesiti ga dok ne postane elastično. Pokriti testo 
kuhinjskom krpom, i ostaviti da udvostruči zapreminu.
     
    
      2. Za to vreme, mleveni rogač 
izručiti u činiju i dodati toplog mleka da se napravi smesa za 
premazivanje. Dodati šećer, vanilin šećer i rum.
     
    
      3. Nadošlo testo izručiti na 
pobrašnjeni sto, i podeliti ga na tri dela. Prvi deo razviti u obliku 
pravougaonika, premazati džemom i naneti 1/3 pripremljenog fila. Umotati
 u rolnu. Tako pripremljenu štrudlu staviti u podmazani pleh. Na isti 
način umotati i ostale dve štrudle. Ostaviti da štrudle nadođu.
     
    
      4. Kada su štrudle stigle za 
pečenje, premazati ih mešavinom mleka i žumanceta, i staviti ih u 
prethodno zagrejanu rernu, na 170 stepeni. Pečenu štrudlu ohladiti, pa 
je iseći.
     
    



Коментари
Постави коментар