Štrudla sa rogačom
Testo:
- 1 kg brašna
- 1 kockica kvasca
- 100 g šećera
- 3 kašike masti (ili 100 g maslaca)
- 3 jajeta
- 1 limun (izrendana korica)
- 250 g mleka
- 2 kašičice soli
- voda
Fil:
- 500 g mlevenog rogača
- 3 kašike šećera
- 2 vanilin šećera
- 2 kašike ruma
- mleko
Za premazivanje kora:
- 200 g džema, po izboru
Priprema
1. Testo: U toplom mleku podići
kvasac. Brašno staviti u vanglicu i dodati sve navedene sastojke. Sa
vodom zamesiti testo. Mesiti ga dok ne postane elastično. Pokriti testo
kuhinjskom krpom, i ostaviti da udvostruči zapreminu.
2. Za to vreme, mleveni rogač
izručiti u činiju i dodati toplog mleka da se napravi smesa za
premazivanje. Dodati šećer, vanilin šećer i rum.
3. Nadošlo testo izručiti na
pobrašnjeni sto, i podeliti ga na tri dela. Prvi deo razviti u obliku
pravougaonika, premazati džemom i naneti 1/3 pripremljenog fila. Umotati
u rolnu. Tako pripremljenu štrudlu staviti u podmazani pleh. Na isti
način umotati i ostale dve štrudle. Ostaviti da štrudle nadođu.
4. Kada su štrudle stigle za
pečenje, premazati ih mešavinom mleka i žumanceta, i staviti ih u
prethodno zagrejanu rernu, na 170 stepeni. Pečenu štrudlu ohladiti, pa
je iseći.
Коментари
Постави коментар