Šlag torta sa jaffa keksom
Kora:
- 300 g mlevenog keksa
 - 150 g šlag krema od vanile
 - 200 ml mleka
 - 5 kašika šećera u prahu
 - 1 kašika Doncafe instant kafe
 
Fil 1:
- 150 g šlag krema od vanile
 - 250 ml mleka
 - 5 kašika šećera u prahu
 - 300 g Jaffa keksa
 - 1 kesica Donkaffe Cappuccino Choko instant
 
Fil 2:
- 200 g šlag pene
 - 250 ml mleka
 - 100 g eurokrema
 - 1 kašika Donkaffe instant kafe
 
...i još:
- 200 g šlaga od čokolade
 
Priprema
      1. Kora: Umutiti čvrsto šlag sa 
mlekom, uz postepeno dodavanje šećera. Dodati kafu i mleveni keks. 
Sjediniti sve sastojke sa varjačom. Ovako pripremljenu masu staviti u 
kalup sa obručem, prečnika 26 cm, pa rukama formirati koru. Kalup, 
prethodno, blago podmazati uljem.
     
    
      2. Krem 1: Umutiti čvrsto šlag sa 
mlekom, uz dodatak šećera u prahu. Na kraju dodati sitno iseckanu jaffu i
 kafu. Promešati, da se masa sjedini, pa sipati preko kore i ravnomerno 
rasporediti.
     
    
      3. Fil 2: Umutiti šlag sa mlekom 
(nije potrebno dodavanje šećera), pa dodati, omekšao, eurokrem i kafu, 
sve dobro umutiti mikserom, pa sipati preko prvog fila. Ostaviti tortu u
 frižider da se stegne. Kada torta očvrsne, izvaditi je iz frižidera, 
skinuti obruč i ukrasiti je po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар