Šlag torta sa jaffa keksom
Kora:
- 300 g mlevenog keksa
- 150 g šlag krema od vanile
- 200 ml mleka
- 5 kašika šećera u prahu
- 1 kašika Doncafe instant kafe
Fil 1:
- 150 g šlag krema od vanile
- 250 ml mleka
- 5 kašika šećera u prahu
- 300 g Jaffa keksa
- 1 kesica Donkaffe Cappuccino Choko instant
Fil 2:
- 200 g šlag pene
- 250 ml mleka
- 100 g eurokrema
- 1 kašika Donkaffe instant kafe
...i još:
- 200 g šlaga od čokolade
Priprema
1. Kora: Umutiti čvrsto šlag sa
mlekom, uz postepeno dodavanje šećera. Dodati kafu i mleveni keks.
Sjediniti sve sastojke sa varjačom. Ovako pripremljenu masu staviti u
kalup sa obručem, prečnika 26 cm, pa rukama formirati koru. Kalup,
prethodno, blago podmazati uljem.
2. Krem 1: Umutiti čvrsto šlag sa
mlekom, uz dodatak šećera u prahu. Na kraju dodati sitno iseckanu jaffu i
kafu. Promešati, da se masa sjedini, pa sipati preko kore i ravnomerno
rasporediti.
3. Fil 2: Umutiti šlag sa mlekom
(nije potrebno dodavanje šećera), pa dodati, omekšao, eurokrem i kafu,
sve dobro umutiti mikserom, pa sipati preko prvog fila. Ostaviti tortu u
frižider da se stegne. Kada torta očvrsne, izvaditi je iz frižidera,
skinuti obruč i ukrasiti je po želji.
Коментари
Постави коментар