Krmenadle u umaku od šampinjona i paprike
Potrebno je:
- 5 krmenadli
- 1 dl ulja
- 1 kašika maslaca
- so
Umak od šampinjona:
- 300 g svežih, manjih šampinjona
- 1 crvena (sveža) paprika
- 1 žuta paprika
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika senfa
- 1 kocka od povrća za supu
- 1 kašičica gustina
- 2,5 dl pavlake za kuvanje
- so
- biber
Priprema
1. Krmenadle posoliti, i dinjstati
na srednjoj temperaturi na ulju i maslacu. Tigan poklopiti i tako neće
biti suve kada se ispeku, a neće ni zbog maslaca koji je dodat u
ulje. Povremeno ih okrenuti i kada porumene sa obe strane, skloniti sa
vatre.
2. Umak od šampinjona: Na masnoći
gde su se pržile krmenadle, dinjstati sitno iseckan crni luk, kada dobro
omekša, dodati papriku iseckanu na kockice, izmešati, posle 2-3 minuta
dodati i šampinjone isečene na listiće. Dodati jednu šoljicu vode, kocku
od povrća i dinstati na srednjoj temperaturi oko 20 minuta. Zatim
dodati kašiku senfa, malo bibera, soli po potrebi, izmešati, dodati
pavlaku i gustin koji je razmućen u malo vode. Kuvati još 1-2 minuta i
umak je gotov. Servirati uz krmenadle ili preliti preko složenih
krmenadli.
Коментари
Постави коментар