Krmenadle u umaku od šampinjona i paprike
Potrebno je:
- 5 krmenadli
 - 1 dl ulja
 - 1 kašika maslaca
 - so
 
Umak od šampinjona:
- 300 g svežih, manjih šampinjona
 - 1 crvena (sveža) paprika
 - 1 žuta paprika
 - 1 glavica crnog luka
 - 1 kašika senfa
 - 1 kocka od povrća za supu
 - 1 kašičica gustina
 - 2,5 dl pavlake za kuvanje
 - so
 - biber
 
Priprema
      1. Krmenadle posoliti, i dinjstati 
na srednjoj temperaturi na ulju i maslacu. Tigan poklopiti i tako neće
 biti suve kada se ispeku, a neće ni zbog maslaca koji je dodat u 
ulje. Povremeno ih okrenuti i kada porumene sa obe strane, skloniti sa 
vatre.
     
    
      2. Umak od šampinjona: Na masnoći 
gde su se pržile krmenadle, dinjstati sitno iseckan crni luk, kada dobro
 omekša, dodati papriku iseckanu na kockice, izmešati, posle 2-3 minuta 
dodati i šampinjone isečene na listiće. Dodati jednu šoljicu vode, kocku
 od povrća i dinstati na srednjoj temperaturi oko 20 minuta. Zatim 
dodati kašiku senfa, malo bibera, soli po potrebi, izmešati, dodati 
pavlaku i gustin koji je razmućen u malo vode. Kuvati još 1-2 minuta i 
umak je gotov. Servirati uz krmenadle ili preliti preko složenih 
krmenadli.
     
    



Коментари
Постави коментар