Kiflice sa sirom
Potrebno je:
- 1 kg brašna
 - 4 kašike masti (ili 3 šoljice ulja)
 - 3 jajeta
 - 300 ml mleka
 - 1 kockica kvasca
 - 2 kašičice soli
 - 1 kašičica šećera
 - margarin
 - sir
 
Priprema
      1. U mlakom mleku, sa dodatkom 
šećera, podići kvasac. Nadošli kvasac sipati u brašno, dodati mast (ili 
ulje), jaja i so. Zamesiti testo. Prebaciti na pobrašnjenu radnu 
površinu, i mesiti dok testo ne postane elastično. Vratiti ga u činiju i
 pokriti krpom, pa sačekati dok ne udvostruči svoju zapreminu.
     
    
      2. Nadošlo testo podeliti na šest 
jufki. Svaku jufku razviti u krug i iseći na osam trouglova. Trouglove 
filovati sirom (ili filom po želji - slanim ili slatkim), uvijati 
kiflice i ređati ih u podmazan pleh.
     
    
      3. Sačekati da kiflice malo narastu u
 plehu, pa premazati ih mešavinom mleka i žumanceta (ko želi, može da ih
 pospe susamom). Staviti na svaku kiflicu po parče margarina (veličine 
zrna pasulja), i staviti da se peku, u prethodno zagrejanoj rerni na 200
 stepeni.
     
    



Коментари
Постави коментар