Kiflice sa sirom
Potrebno je:
- 1 kg brašna
- 4 kašike masti (ili 3 šoljice ulja)
- 3 jajeta
- 300 ml mleka
- 1 kockica kvasca
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- margarin
- sir
Priprema
1. U mlakom mleku, sa dodatkom
šećera, podići kvasac. Nadošli kvasac sipati u brašno, dodati mast (ili
ulje), jaja i so. Zamesiti testo. Prebaciti na pobrašnjenu radnu
površinu, i mesiti dok testo ne postane elastično. Vratiti ga u činiju i
pokriti krpom, pa sačekati dok ne udvostruči svoju zapreminu.
2. Nadošlo testo podeliti na šest
jufki. Svaku jufku razviti u krug i iseći na osam trouglova. Trouglove
filovati sirom (ili filom po želji - slanim ili slatkim), uvijati
kiflice i ređati ih u podmazan pleh.
3. Sačekati da kiflice malo narastu u
plehu, pa premazati ih mešavinom mleka i žumanceta (ko želi, može da ih
pospe susamom). Staviti na svaku kiflicu po parče margarina (veličine
zrna pasulja), i staviti da se peku, u prethodno zagrejanoj rerni na 200
stepeni.
Коментари
Постави коментар