Ledeni desert sa jagodama
Potrebno je:
- 500 ml slatke pavlake
- 500 ml voćnog jogurta sa ukusom jagode
- 500 g jagoda
- 150 g šećera u prahu
- 2 kašičice želatina
Priprema
1. 250 g jagoda iseckati na sitne
kockice, a 250 g jagoda umutiti u blenderu. Želatin preliti sa jednom
kašikom hladne vode i ostaviti da nabubri. Zatim ga staviti na vatru i
mešati da se otopi. Kada se želatin otopio, sipati malo voćnog jogurta, i
mešati na vatri da se sve sjedini (ne sme da proključa).
2. Slatku pavlaku umutiti u čvrsti
šlag. Šećer u prahu se dodaje u slatku pavlaku, prilikom mućenja, i to
iz nekoliko puta ( ne sipati sve odjedanput ). Dodati voćni jogurt,
želatin i jagode. Sve pažljivo izmešati. Dublji, uži, veći pleh, ili dva
manja pleha obložiti providnom folijom, sipati masu sa jagodama,
poravnati, i ostaviti u zamrzivač da se stegne. Sutradan pleh okrenuti
na odgovarajuću tacnu, skloniti foliju i poslužiti.
Коментари
Постави коментар