Kikiriki puter
Potrebno je:
- 300 g pečenog, neslanog kikirikija
- 3 kašičice meda
- 3 kašike maslinovog ulja
- na vrh noža soli
Priprema
1. Kikiriki staviti u pleh, pa ga
staviti da se peče (bez obzira što je pečen, još malo ga dopeći), u prethodno zagrejanoj rerni, na 160 stepeni. Peći
ga 5 minuta, samo da dobije jaču aromu.
2. Zatim ga, iz dva puta, samleti u
čoperu (Ultimate Chopper - aparat koji mlevenjem pretvara kikiriki u
kremastu masu). Vratiti samleveni kikiriki u čoper, dodati so, med i
maslinovo ulje, pa ponovo uključiti da se melje, dok se kikiriki ne
pretvori u puter. Koristiti ga kao namaz na hleb ili za spremanje
slatkiša.
Odličan!
ОдговориИзбришиHvala Dano!
ОдговориИзбриши