Kikiriki puter
Potrebno je:
- 300 g pečenog, neslanog kikirikija
 - 3 kašičice meda
 - 3 kašike maslinovog ulja
 - na vrh noža soli
 
Priprema
      1. Kikiriki staviti u pleh, pa ga 
staviti da se peče (bez obzira što je pečen, još malo ga dopeći), u prethodno zagrejanoj rerni, na 160 stepeni. Peći 
ga 5 minuta, samo da dobije jaču aromu.
     
    
      2. Zatim ga, iz dva puta, samleti u 
čoperu (Ultimate Chopper - aparat koji mlevenjem pretvara kikiriki u 
kremastu masu). Vratiti samleveni kikiriki u čoper, dodati so, med i 
maslinovo ulje, pa ponovo uključiti da se melje, dok se kikiriki ne 
pretvori u puter.  Koristiti ga kao namaz na hleb ili za spremanje 
slatkiša.
     
    



Odličan!
ОдговориИзбришиHvala Dano!
ОдговориИзбриши