Kolač sa makom, plazmom...
Kora:
- 240 g brašna
 - 150 g šećera
 - 4 jajeta
 - 1 prašak za pecivo
 - 1 dl ulja
 - 1 dl jogurta
 - 1 vanilin šećer
 
Fil:
- 150 g maka
 - 3 dl mleka
 - 4 kašike šećera
 - 1/2 kesece pudinga od vanile
 - 4 kašike džema (ja sam koristila od šljiva)
 - 3 kašike mlevene plazme
 - 1/2 dl mleka
 - 1 kašičica cimeta
 
Preliv:
- 300 ml jogurta (3,2% mm)
 - 4 kašike šećera
 - 3 kašike mlevene plazme
 - 1/2 kesice pudinga od vanile
 
Priprema
      1. Kora: Umutite jedno jaje, šećer i
 ulje, zatim dodati drugo jaje, miksati 30-ak sekundi, pa dodati treće 
jaje. Opet miksati 30-ak sekundi, pa dodajte četvrto jaje. Zatim dodati i
 jogurt, pa izmiksati. Dodati brašno i prašak za pecivo, pa pažljivo 
izmešati. Podeliti testo na 2 dela. U pleh, u koji je stavljen pek 
papir, sipati polovinu testa. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko
 7 minuta. 
      2. Fil: Sjediniti mak i šećer, 
preliti mlekom i staviti na vatru. Kuvati na laganoj vatri 3 minuta. 
Puding rastopiti u malo mleka (1/2dl) sipati u mleko sa makom, pa kuvati 
mešajući svo vreme 2-3 minuta. Maknuti sa vatre, dodati džem i cimet. Izmiksati. Dodati mleveni keks. Polovinu fila, sipati preko kore, 
premazati. Odmah preliti drugu polovinu testa. Vratiti u rernu, pa peći 
još 7-8 minuta. Izvaditi iz rerne, premazti drugom polovinom fila sa 
makom. Preko fila preliti preliv.
     
    
      3. Preliv: 300 ml jogurta izmešati 
sa šećerom (da se šećer otopi). Dodati prah puding i mleveni keks, pa 
sve promešati da se sjedini. Preko preliva, posuti malo maka, staviti u 
rernu i peći još 20-ak minuta, na 170 stepeni. Pečen kolač, ostaviti da 
se ohladi, pa iseći.
     
    



Коментари
Постави коментар