Pohovane tikvice sa pečenicom
Potrebno je:
- 2 tikvice srednje veličine
 - 150 g pečenice
 - 100 g feta sira
 - 100 g kačkavalja
 - 4 jaja
 - 1 kisela pavlaka
 - brašno
 - so
 - ulje
 
Priprema
      1. Tikvice tanko oljuštiti, iseći uzdužno na šnitove, posoliti i ostaviti 10-ak minuta da tikvice puste vodu.
     
    
      2. Staviti ulje da se ugreje. 
Umutiti dobro 3 jaja, pa tikvice (koje su odstojale) prvo uvaljati u 
brašno, zatim u jaja i staviti da se prže u vrelo ulje. Pržene tikvice 
vaditi na tanjir.
     
    
      3. Pohovane tikvice podeliti na dva dela. U vatrostalnu posudu naređati 1/2 tikvica, pa preko staviti tanko narezan feta sir, ....
     
    
      4. ....zatim staviti tanko narezanu 
pečenicu i sve posuti narendanim kačkavaljem (1/2 od navedene količine).
 Postupak ponoviti na opisan način još jedanput. 
     
    
      5. Na kraju sve preliti umućenom 
smesom od pavlake i preostalog jajeta, i staviti 15-ak minuta u 
prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, samo malo da se zapeče. 
Poslužiti sa salatom, po izboru. 
     
    



Коментари
Постави коментар