Pohovane tikvice sa pečenicom
Potrebno je:
- 2 tikvice srednje veličine
- 150 g pečenice
- 100 g feta sira
- 100 g kačkavalja
- 4 jaja
- 1 kisela pavlaka
- brašno
- so
- ulje
Priprema
1. Tikvice tanko oljuštiti, iseći uzdužno na šnitove, posoliti i ostaviti 10-ak minuta da tikvice puste vodu.
2. Staviti ulje da se ugreje.
Umutiti dobro 3 jaja, pa tikvice (koje su odstojale) prvo uvaljati u
brašno, zatim u jaja i staviti da se prže u vrelo ulje. Pržene tikvice
vaditi na tanjir.
3. Pohovane tikvice podeliti na dva dela. U vatrostalnu posudu naređati 1/2 tikvica, pa preko staviti tanko narezan feta sir, ....
4. ....zatim staviti tanko narezanu
pečenicu i sve posuti narendanim kačkavaljem (1/2 od navedene količine).
Postupak ponoviti na opisan način još jedanput.
5. Na kraju sve preliti umućenom
smesom od pavlake i preostalog jajeta, i staviti 15-ak minuta u
prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, samo malo da se zapeče.
Poslužiti sa salatom, po izboru.
Коментари
Постави коментар