Sladoled torta
Potrebno je:
- 3 čokoladna rolata (7 days)
- 1 kesica sladoleda od čokolade
- 1 kesica sladoleda straćatela
- rum
- 200 g Menaž čokolade
Priprema
1
Umutiti sladoled po uputstvu sa
kesice. U sladoled sa čokoladom dodati sitno iseckanu čokoladu (100 g) a u
sladoled sa straćatelom izrendati jednu čokoladu (100 g). Uzak kalup za tortu
obložiti providnom folijom. Rolatiće tanko seći i obložiti ceo kalup
(prvo dno a zatim stranice). Sve ih natopiti sa rumom (četkicom). Sipati
prvo sladoled sa straćatelom pa zatim čokoladni sladoled. Odozgo isto
staviti rolatiće, pa i njih premazati rumom. Zatvoriti folijom i staviti
u zamrzivač najmanje 3-4 sata. Nakon sto se torta stegne, izvaditi iz
zamrzivača kalup, okrenuti ga na plato za tortu i skloniti foliju.
Dekorisati po želji.
Коментари
Постави коментар