Štrudla sa kremom i višnjama
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
Fil 1:
- 3 jajeta
- 3 kašike šećera
- 1 šolja (od 200ml) ulja
- 1/2 šolje pšeničnog griza
- 1 šolja jogurta
- 1 kesica praška za pecivo
Fil 2:
- 1 l mleka
- 9 kašika šećera
- 3 kesice pudinga od vanile
- 600 g očišćenih višanja
Priprema
1. Pakovanje kora podeliti na 4
dela, po 4-5 kora. Uzeti jednu koru, raširiti je i premazati sa 4 kašike
prvog fila. Staviti drugu koru, pa je premazati, tako isto uraditi i sa
trećom korom. Četvrtu koru staviti preko prethodne tri, ne premazivati
je, nego uz ivicu staviti puding, odozgo poređati višnje i čvrsto
umotati u rolat. Ponoviti postupak i sa ostalim korama.
2. Rolate složiti u pleh, preko pek
papira, premazati ih sa ostatkom fila, sa jajima, i peći u prethodno
zagrejanoj rerni, na 180 stepeni. Pečenu štrudlu ohladiti, posuti prah
šećerom i poslužiti.
Коментари
Постави коментар