Šnicle sa kačkavaljem , šunkom i slaninom
Potrebno je:
- 500 g svinjskih šnicli, tanko sečenih
 - 100 g mesnate, tanko isečene slanine
 - 100 g tanko isečene šunke
 - 200 g tanko isečenog kačkavalja
 - 6 čenova belog luka
 - 1 glavica crnog luka
 - 1 kisela pavlaka (180g)
 - 300 ml pasiranog paradajza
 - 100 ml belog vina
 - 1 kg krompira
 - suvi biljni začin
 - biber
 
Priprema
      1. Dno vatrostalne posude prekriti 
tanko sečenom slaninom. Preko slanine staviti očišćen i na kolutove 
isečen krompir. Krompir posuti suvim biljni začinom i biberom. Zatim 
složiti tanko isečenu šunku. Preko šunke rasporediti svinjske šnicle 
(posuti ih začinom i biberom ), zatim na svaku šniclu staviti crni luk 
iseckan na kolutove. Beli luk iseckati sitno i rasporediti po mesu. Meso
 premazati kiselom pavlakom i po vrhu staviti tanko isečen kačkavalj. Sve
 zaliti mešavinom paradajza i belog vina. Pokriti folijom i peći u rerni
 na 200 stepeni, oko jedan sat. Posle tog vremena skinuti foliju i 
vratiti jelo da se zapeče.
     
    



Коментари
Постави коментар