Šnicle sa kačkavaljem , šunkom i slaninom
Potrebno je:
- 500 g svinjskih šnicli, tanko sečenih
- 100 g mesnate, tanko isečene slanine
- 100 g tanko isečene šunke
- 200 g tanko isečenog kačkavalja
- 6 čenova belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 1 kisela pavlaka (180g)
- 300 ml pasiranog paradajza
- 100 ml belog vina
- 1 kg krompira
- suvi biljni začin
- biber
Priprema
1. Dno vatrostalne posude prekriti
tanko sečenom slaninom. Preko slanine staviti očišćen i na kolutove
isečen krompir. Krompir posuti suvim biljni začinom i biberom. Zatim
složiti tanko isečenu šunku. Preko šunke rasporediti svinjske šnicle
(posuti ih začinom i biberom ), zatim na svaku šniclu staviti crni luk
iseckan na kolutove. Beli luk iseckati sitno i rasporediti po mesu. Meso
premazati kiselom pavlakom i po vrhu staviti tanko isečen kačkavalj. Sve
zaliti mešavinom paradajza i belog vina. Pokriti folijom i peći u rerni
na 200 stepeni, oko jedan sat. Posle tog vremena skinuti foliju i
vratiti jelo da se zapeče.
Коментари
Постави коментар