Gibanica rolat
Potrebno je:
- 500 g debljih kora za pitu
Fil:
- 500 g kravljeg sira
- 3 jaja
- 1 kisela pavlaka
- so
- 1 kesica praška za pecivo
Za premazivanje:
- 1 jaje
- 1/2 čaše kisele pavlake
- ulje
...i još:
- ulje
- kisela voda
Priprema
1. Fil: Umutiti dobro jaja. U drugoj
posudi viljuškom izmrviti sir, pa ga dodati umućenim jajima. Dodati
kiselu pavlaku i prašak za pecivo, pa sve umutiti da se sastojci
sjedine. Ako je potrebno dodati soli (po želji). Za premazivanje umutiti
jaje sa polovinom kisele pavlake.
2. Uzeti jednu koru, raširiti je na
radnoj površini i premazati mešavinom ulja i kisele vode (ulje i kisela
voda da budu u razmeri 1:1). Potom preko kore naneti deo fila i
ravnomerno ga razmazati. Zatim staviti drugu koru, premazati je
mešavinom ulja i kisele vode, potom naneti deo fila i nastaviti sa
ređanjem kora i fila, sve dok ima materijala.
3. Tako poređane kore uviti u rolat.
4. Rolat iseći na parčiće, debljine 2cm, pa ih poređati u pleh, preko pek papira, sečenom stranom na dole.
5. Svako parče isečenog rolata preliti sa kašičicom ulja, pa premazati mešavinom jajeta i kisele pavlake.
6. Tako pripremljenu gibanicu
staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 stepeni. Pečenu
pitu izvaditi, sačekati da se malo prohladi, pa poslužiti.
Коментари
Постави коментар