Gibanica rolat
Potrebno je:
- 500 g debljih kora za pitu
 
Fil:
- 500 g kravljeg sira
 - 3 jaja
 - 1 kisela pavlaka
 - so
 - 1 kesica praška za pecivo
 
Za premazivanje:
- 1 jaje
 - 1/2 čaše kisele pavlake
 - ulje
 
...i još:
- ulje
 - kisela voda
 
Priprema
      1. Fil: Umutiti dobro jaja. U drugoj
 posudi viljuškom izmrviti sir, pa ga dodati umućenim jajima. Dodati 
kiselu pavlaku i prašak za pecivo, pa sve umutiti da se sastojci 
sjedine. Ako je potrebno dodati soli (po želji). Za premazivanje umutiti
 jaje sa polovinom kisele pavlake.
     
    
      2. Uzeti jednu koru, raširiti je na 
radnoj površini i premazati mešavinom ulja i kisele vode (ulje i kisela 
voda da budu u razmeri 1:1). Potom preko kore naneti deo fila i 
ravnomerno ga razmazati. Zatim staviti drugu koru, premazati je 
mešavinom ulja i kisele vode, potom naneti deo fila i nastaviti sa 
ređanjem kora i fila, sve dok ima materijala.
     
    
      3. Tako poređane kore uviti u rolat.
     
    
      4. Rolat iseći na parčiće, debljine 2cm, pa ih poređati u pleh, preko pek papira, sečenom stranom na dole.
     
    
      5. Svako parče isečenog rolata preliti sa kašičicom ulja, pa premazati mešavinom jajeta i kisele pavlake.
     
    
      6. Tako pripremljenu gibanicu 
staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 stepeni. Pečenu
 pitu izvaditi, sačekati da se malo prohladi, pa poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар