Punjene paprike sa krompirom i pileće meso - zajedno
Pileće meso:
- 4 bataka sa karabatakom
 - suvi biljni začin
 - brašno
 - 2 kašičice aleve paprike
 - 50 ml ulja
 - 100 ml vrele vode
 
Punjene paprike :
- 8 paprika babura
 - 700 g krompira
 - 2 glavice crnog luka
 - 2 šargarepe
 - 50 ml ulja
 - 3 kašičice aleve paprike
 - biber
 - suvi biljni začin
 
Priprema
      1. Pileće meso: Odvojiti batake od 
karabataka,  pa im izvaditi koske. Začiniti meso. U manjoj šerpici 
staviti brašno, suvi biljni začin i alevu papriku. Izmešati masu da se 
sjedini. U tiganj staviti ulje da se ugreje. Svako parče mesa uvaljati u
 brašno, otresti višak brašna, pa spuštati meso u vrelo ulje i pržiti, 
samo da dobije lepu rumenu koricu. Svako isprženo parče vaditi i 
stavljati u dublji pleh. Preliti sa 50 ml ulja i sa 100 ml vrele vode. 
Pokriti alu folijom i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, 
na 200 stepeni, pola sata.
     
    
      2. Punjene paprike: Paprikama 
izvaditi drške i očistiti ih od semena. Krompir oljuštiti, pa ga 
narendati na krupnu stranu rendeta, kao i crni luk i šargarepu. Dodati 
alevu papriku, biber, suvi biljni začin i ulje. Dobro promešati, da se 
svi sastojci sjedine. Sa ovim filom napuniti paprike. 
     
    
      3. Posle pola sata izvaditi meso iz 
rerne, skloniti foliju, poređati punjene paprike (između mesa), ponovo pokriti folijom
 i staviti ponovo u rernu, na pola sata. Nakon tog vremena izvaditi jelo
 i skloniti foliju. Zahvatiti kašikom ulje, u kome se jelo peklo, pa 
preliti preko svake paprike i svakog parčeta mesa. Vratiti jelo u rernu,
 da se zapeče. Poslužiti toplo, uz salatu po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар