Punjene paprike sa krompirom i pileće meso - zajedno
Pileće meso:
- 4 bataka sa karabatakom
- suvi biljni začin
- brašno
- 2 kašičice aleve paprike
- 50 ml ulja
- 100 ml vrele vode
Punjene paprike :
- 8 paprika babura
- 700 g krompira
- 2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 50 ml ulja
- 3 kašičice aleve paprike
- biber
- suvi biljni začin
Priprema
1. Pileće meso: Odvojiti batake od
karabataka, pa im izvaditi koske. Začiniti meso. U manjoj šerpici
staviti brašno, suvi biljni začin i alevu papriku. Izmešati masu da se
sjedini. U tiganj staviti ulje da se ugreje. Svako parče mesa uvaljati u
brašno, otresti višak brašna, pa spuštati meso u vrelo ulje i pržiti,
samo da dobije lepu rumenu koricu. Svako isprženo parče vaditi i
stavljati u dublji pleh. Preliti sa 50 ml ulja i sa 100 ml vrele vode.
Pokriti alu folijom i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni,
na 200 stepeni, pola sata.
2. Punjene paprike: Paprikama
izvaditi drške i očistiti ih od semena. Krompir oljuštiti, pa ga
narendati na krupnu stranu rendeta, kao i crni luk i šargarepu. Dodati
alevu papriku, biber, suvi biljni začin i ulje. Dobro promešati, da se
svi sastojci sjedine. Sa ovim filom napuniti paprike.
3. Posle pola sata izvaditi meso iz
rerne, skloniti foliju, poređati punjene paprike (između mesa), ponovo pokriti folijom
i staviti ponovo u rernu, na pola sata. Nakon tog vremena izvaditi jelo
i skloniti foliju. Zahvatiti kašikom ulje, u kome se jelo peklo, pa
preliti preko svake paprike i svakog parčeta mesa. Vratiti jelo u rernu,
da se zapeče. Poslužiti toplo, uz salatu po želji.
Коментари
Постави коментар