Meso sa jabukama i suvim šljivama
Potrebno je:
- 700 g svinjskog ili junećeg mesa
- 2 glavice crnog luka
- 5 čena (većih) belog luka
- 5 lovorova lista
- 10 suvih šljiva (bez koštica)
- 2 kašičice suvog ruzmarina
- 1 veću kiselu jabuku
- 150 ml belog vina
- biber
- suvi biljni začin
- ulje
Priprema
1. Crni luk iseći na režnjeve. U
dubljoj šerpi staviti malo ulja, pa rasporediti isečeni luk. Preko luka
staviti meso (u jednom komadu). Dinstati na laganoj vatri, uz povremeno
dodavanje vode, oko 30 minuta. Meso dinstati poklopljeno. Zatim dodati
beli luk, u komadu, lovorov list, suve šljive, ruzmarin, jabuku,
oljuštenu i isečenu na kocke, biber i začin. Dinstati na tihoj vatri sat
i po, uz povremeno dodavanje belog vina.
2. Posle tog vremena izvaditi meso i iseći ga. Iz sosa izvaditi lovorov list, a sve ostalo propasirati. Po potrebi dosoliti.
3. Meso sa jabukama poslužiti uz prilog, po želji.
Коментари
Постави коментар