Puž pita
Testo:
- 250 ml tople vode
 - 1/2 kockice kvasca
 - 50 ml ulja
 - 1,5 kašičica soli
 - 1 kašičica šećera
 - brašno
 
Fil:
- 400 g mrvljenog sira
 - 3 jaja
 - 1 čaša jogurta (3,2 % mm)
 - 1/2 kesice praška za pecivo
 - ulje
 
Priprema
      1. Testo: U toploj vodi staviti 
šećer, razmrviti kvasac, promešati i ostaviti da uskisne. U vanglicu 
sipati nadošli kvasac, ulje, so i dodavati brašno da se zamesi mekše 
testo. Testo odmah podeliti na 9 jufkica i oblikovati ih u loptice. 
Svaku lopticu premazati uljem i ostaviti da se testo odmori, dok se 
spremi fil.
     
    
      2. Fil: U dublju činiju staviti sir.
 Dodati jaja, pa viljuškom umutiti, da se masa sjedini. Dodati jogurt i 
na kraju prašak za pecivo. Dobro promešati.
     
    
      3. Uzeti lopticu testa, pa na radnoj
 površini (pobrašnjenoj) razviti što veći krug, uz stalno dodavanje 
brašna. Namotati testo na oklagiju, pa ga prebaciti na čaršav i uz pomoć
 ruku još malo razvući testo. Testo poprskati sa uljem, naneti preko fil
 i uz pomoć čaršava urolati testo. Zatim ga saviti u oblik puža i ređati
 u podmazan pleh. Tako uraditi sa svim korama i filom. Ostaviti malo 
fila i uz dodatak ulja premazati pitu. Staviti da se peče, na 190 
stepeni.
     
    



Коментари
Постави коментар