Pirinač sa kikirikijem i pečurkama
Potrebno je:
- 250 g pirinča
 - 100 g slanog, pečenog kikirikija
 - 300 g pečuraka (šampinjoni)
 - 2 kašičice karija
 - biber
 - suvi biljni začin
 - ulje
 
Priprema
      1. Pirinač skuvati u slanoj vodi, 
kojoj se doda malo ulja. Šampinjone iseći na listiće i staviti da se 
dinstaju, na zagrejanom ulju. Pečurke posuti začinom i biberom. Dinstati
 ih dok ne ispari sva voda, koju su pečurke pustile.
     
    
      2. U izdinstane pečurke dodati oceđen pirinač, iseckani kikiriki i kari. Sve dobro izmešati, da se svi sastojci sjedine. 
     
    
      3. Ovako spremljen pirinač odličan je dodatak uz sve vrste mesa.
     
    



Коментари
Постави коментар