Piletina u ljutom sosu
Potrebno je:
- 1/2 kg belog pilećeg mesa (fileti)
 
Sos:
- 1 veća glavica crvenog luka
 - 2 češnja belog luka
 - 1 ljuta papričica
 - 2 cm izrendanog đumbirovog korena
 - 1/2 kašičice kurkume
 - 1 kašičica šećera
 - 1/2 kašičice ljute aleve paprike
 - 1 konzerva pelata paradajza (400g)
 - 1 čaša jogurta (3,2 % mm)
 - 2 kašike sitno iseckanog peršuna
 
Priprema
      1. Pileće meso iseckati na kockice i
 staviti da se prži na malo ulja. Povegetiti. Prženo meso prebaciti u 
dublji tanjir i držati ga na toplom.
     
    
      2. Crveni luk iseckati sitno i 
staviti da se dinsta u masnoći gde se pržilo meso. Dodati iseckan beli 
luk, iseckanu ljutu papričicu, očišćenu od semenki, kao i izrendani 
đumbir. Dinstati na laganoj temperaturi, dok luk ne omekša. Zatim dodati
 kurkumu, šećer, ljutu alevu papriku i iseckani pelat paradajza. Krčkati
 na laganoj temperaturi 10 minuta. Povremeno promešati. Posle tog 
vremena dodati meso, sve dobro promešati i dinstati još 10 minuta. Na 
kraju dodati jogurt i iseckani peršun. Sve dobro sjediniti i pustiti 1 -
 2 min. da se krčka, da bi se jogurt sjedinio sa ostalim sastojcima.  
Poslužiti uz bareni pirinač.
     
    



Коментари
Постави коментар