Piletina u ljutom sosu
Potrebno je:
- 1/2 kg belog pilećeg mesa (fileti)
Sos:
- 1 veća glavica crvenog luka
- 2 češnja belog luka
- 1 ljuta papričica
- 2 cm izrendanog đumbirovog korena
- 1/2 kašičice kurkume
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice ljute aleve paprike
- 1 konzerva pelata paradajza (400g)
- 1 čaša jogurta (3,2 % mm)
- 2 kašike sitno iseckanog peršuna
Priprema
1. Pileće meso iseckati na kockice i
staviti da se prži na malo ulja. Povegetiti. Prženo meso prebaciti u
dublji tanjir i držati ga na toplom.
2. Crveni luk iseckati sitno i
staviti da se dinsta u masnoći gde se pržilo meso. Dodati iseckan beli
luk, iseckanu ljutu papričicu, očišćenu od semenki, kao i izrendani
đumbir. Dinstati na laganoj temperaturi, dok luk ne omekša. Zatim dodati
kurkumu, šećer, ljutu alevu papriku i iseckani pelat paradajza. Krčkati
na laganoj temperaturi 10 minuta. Povremeno promešati. Posle tog
vremena dodati meso, sve dobro promešati i dinstati još 10 minuta. Na
kraju dodati jogurt i iseckani peršun. Sve dobro sjediniti i pustiti 1 -
2 min. da se krčka, da bi se jogurt sjedinio sa ostalim sastojcima.
Poslužiti uz bareni pirinač.
Коментари
Постави коментар