Pita sa blitvom
Potrebno je:
- 1/2 kg debljih kora za pitu
 
Fil:
- 2 veće veze blitve
 - 400 g praziluka
 - 2 jaja
 - 2 kisele pavlake
 - 300 g izmrvljenog sira
 - 1 čaša (200ml) kisele vode
 - suvi biljni začin
 - biber
 - 1 kesica praška za pecivo
 
Priprema
      1. Blitvu očistiti, iseckati sitno, 
posoliti sa dve kašičice soli i ostaviti da odstoji 10-ak minuta. 
Praziluk iseckati sitno i na malo ulja ga propržiti. Kad je praziluk 
upola ispržen dodati blitvu predhodno dobro iscedjenu. Posuti biozačinom
 i biberom, i ispržiti povrće dok omekša. Isprženo povrće ostaviti da se
 ohladi.
U dublju činiju umutiti dva jaja, dodati dve kisele pavlake, prašak za 
pecivo i izmrvljeni sir, pa žicom sve umutiti da se svi sastojci 
sjedine. Tako pripremljenu masu sa jajima dodati u ohladjenu blitvu i 
prazluk.
     
    
      2. Pleh podmazati dobro uljem. 
Poredjati dve kore pa dobro premazati filom, i tako raditi sve dok ima 
kora i fila. Tako složenu pitu iseći na kocke pa preliti sa čašom kisele
 vode. Ostaviti da odstoji 5 minuta i staviti da se peče, u predhodno 
zagrejanu rernu, na 190 stepeni. Poslužiti uz jogurt ili kiselo meleko.
     
    



Коментари
Постави коментар