Pita sa blitvom
Potrebno je:
- 1/2 kg debljih kora za pitu
Fil:
- 2 veće veze blitve
- 400 g praziluka
- 2 jaja
- 2 kisele pavlake
- 300 g izmrvljenog sira
- 1 čaša (200ml) kisele vode
- suvi biljni začin
- biber
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema
1. Blitvu očistiti, iseckati sitno,
posoliti sa dve kašičice soli i ostaviti da odstoji 10-ak minuta.
Praziluk iseckati sitno i na malo ulja ga propržiti. Kad je praziluk
upola ispržen dodati blitvu predhodno dobro iscedjenu. Posuti biozačinom
i biberom, i ispržiti povrće dok omekša. Isprženo povrće ostaviti da se
ohladi.
U dublju činiju umutiti dva jaja, dodati dve kisele pavlake, prašak za
pecivo i izmrvljeni sir, pa žicom sve umutiti da se svi sastojci
sjedine. Tako pripremljenu masu sa jajima dodati u ohladjenu blitvu i
prazluk.
2. Pleh podmazati dobro uljem.
Poredjati dve kore pa dobro premazati filom, i tako raditi sve dok ima
kora i fila. Tako složenu pitu iseći na kocke pa preliti sa čašom kisele
vode. Ostaviti da odstoji 5 minuta i staviti da se peče, u predhodno
zagrejanu rernu, na 190 stepeni. Poslužiti uz jogurt ili kiselo meleko.
Коментари
Постави коментар