Krem torta sa malinama
Potrebno je:
- 1 l mleka
 - 10 kašika šećera
 - 3 pudinga od vanile
 - 300 g mlečne (Milka) čokolade
 - 100 g bele (Milka) čokolade
 - 1/2 l slatke pavlake
 - 2 kesice želatina
 - 5 kašika šećera u prahu
 - 200 g krem sira
 - 1 čaša kisele pavlake
 - 300 g malina
 - 1 voćni jogurt od maline (330 ml)
 - 1 veće pakovanje plazma keksa (300g)
 
...i još:
- 2 pakovanja krem šlaga od čokolade
 
Priprema
      1. Od 1 l mleka odvojiti 200 ml, da 
se razmuti puding. Ostalo mleko, zajedno sa šećerom staviti da 
proključa. U provrelo mleko zakuvati razmućeni puding.
     
    
      2. Vruć puding podeliti na dva dela.
 U jednu polovinu dodati 300 g izlomljene mlečne čokolade, a u drugu 
polovinu staviti 100 g izlomljene bele čokolade. Mešati da se čokolada 
otopi. Kada se čokolada otopila, oba fila pokriti sa providnom folijom i
 ostaviti da se potpuno ohlade.
     
    
      3. Želatin pripremiti prema uputstvu
 sa kesice. Slatku pavlaku umutiti u čvrsti šlag, pa dodati krem sir, 
kiselu pavlaku i šećer, i sve sjediniti. U otopljeni želatin sipati 
malo voćnog jogurta, mešati da se želatin potpuno otopi (paziti da ne 
proključa). U umućenu pavlaku dodati ostatak voćnog jogurta, kao i 
pripremljeni želatin. Umutiti da se svi sastojci sjedine.
     
    
      4. U ohlađene filove (crni i žuti) 
dodati po 5 kašika umućene pavlake sa želatinom. Umutiti mikserom da 
kremovi postanu penasti. U ostatak slatke pavlake dodati maline i 
kašikom izmešati.
     
    
      5. Uzeti dublju šerpu (vel. 28 cm) i
 obložiti je providnom samolepljivom folijom (kalup sa obručem ne može da se koristi, zbog visine torte. Ili, oko kalupa sa obručem, sa unutrašnje strane, staviti deblju foliju i iseći visinu koja je potrebna. Izbor je vaš).   
     
    
      6. U šerpu prvo sipati ceo beli fil,
 pa preko njega polovinu crnog fila. Zatim preko crnog fila ide ceo fil sa 
pavlakom i voćem, pa druga polovina crnog fila. Preko crnog fila 
poređati plazmu, prethodno potopljenu u mleko. Pokriti gornju površinu
 torte sa providnom folijom i ostaviti u frižider, preko noći. 
     
    
      7. Sutradan izvaditi tortu, 
prevrnuti je na tacnu za služenje, skloniti foliju i premazati sa 
umućenim krem šlagom od čokolade. Ukrasiti po želji. 
     
    



Коментари
Постави коментар