Krem torta sa malinama
Potrebno je:
- 1 l mleka
- 10 kašika šećera
- 3 pudinga od vanile
- 300 g mlečne (Milka) čokolade
- 100 g bele (Milka) čokolade
- 1/2 l slatke pavlake
- 2 kesice želatina
- 5 kašika šećera u prahu
- 200 g krem sira
- 1 čaša kisele pavlake
- 300 g malina
- 1 voćni jogurt od maline (330 ml)
- 1 veće pakovanje plazma keksa (300g)
...i još:
- 2 pakovanja krem šlaga od čokolade
Priprema
1. Od 1 l mleka odvojiti 200 ml, da
se razmuti puding. Ostalo mleko, zajedno sa šećerom staviti da
proključa. U provrelo mleko zakuvati razmućeni puding.
2. Vruć puding podeliti na dva dela.
U jednu polovinu dodati 300 g izlomljene mlečne čokolade, a u drugu
polovinu staviti 100 g izlomljene bele čokolade. Mešati da se čokolada
otopi. Kada se čokolada otopila, oba fila pokriti sa providnom folijom i
ostaviti da se potpuno ohlade.
3. Želatin pripremiti prema uputstvu
sa kesice. Slatku pavlaku umutiti u čvrsti šlag, pa dodati krem sir,
kiselu pavlaku i šećer, i sve sjediniti. U otopljeni želatin sipati
malo voćnog jogurta, mešati da se želatin potpuno otopi (paziti da ne
proključa). U umućenu pavlaku dodati ostatak voćnog jogurta, kao i
pripremljeni želatin. Umutiti da se svi sastojci sjedine.
4. U ohlađene filove (crni i žuti)
dodati po 5 kašika umućene pavlake sa želatinom. Umutiti mikserom da
kremovi postanu penasti. U ostatak slatke pavlake dodati maline i
kašikom izmešati.
5. Uzeti dublju šerpu (vel. 28 cm) i
obložiti je providnom samolepljivom folijom (kalup sa obručem ne može da se koristi, zbog visine torte. Ili, oko kalupa sa obručem, sa unutrašnje strane, staviti deblju foliju i iseći visinu koja je potrebna. Izbor je vaš).
6. U šerpu prvo sipati ceo beli fil,
pa preko njega polovinu crnog fila. Zatim preko crnog fila ide ceo fil sa
pavlakom i voćem, pa druga polovina crnog fila. Preko crnog fila
poređati plazmu, prethodno potopljenu u mleko. Pokriti gornju površinu
torte sa providnom folijom i ostaviti u frižider, preko noći.
7. Sutradan izvaditi tortu,
prevrnuti je na tacnu za služenje, skloniti foliju i premazati sa
umućenim krem šlagom od čokolade. Ukrasiti po želji.
Коментари
Постави коментар