Punjene paprike u paradajz sosu
Potrebno je:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 12 paprika babura
- 1 šoljica (od 60ml) pirinča
- 2 glavice iseckanog crnog luka
- suvi biljni začin
- aleva paprika
- biber
Sos od paradajza:
- 100 ml ulja
- 3 kašike brašna
- 500 ml pasiranog paradajza
- 1 l vode
- 1 kašika šećera
- suvi biljni začin
- biber
Priprema
1. Punjene paprike: Sve sastojke za
punjenu papriku izmešati i ostaviti u frižider, da odstoji jedan sat.
Posle tog vremena napuniti očišćene paprike i složiti ih u dublju šerpu
(paprike slagati uspravno).
2. Sos od paradajza: Propržiti
brašno na ulju. Sipati paradajz, pa dodati vodu. Sve izmešati. Dodati
jednu kašiku šećera, suvi biljni začin i biber, po želji. Staviti da
proključa, uz povremeno mešanje. Kada proključa, skloniti sa šporeta i
preliti preko poređanih paprika, u šerpi. Krčkati na laganoj vatri, dva
sata. Ne treba zapržavati.
Коментари
Постави коментар