Punjene paprike u paradajz sosu
Potrebno je:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
 - 12 paprika babura
 - 1 šoljica (od 60ml) pirinča
 - 2 glavice iseckanog crnog luka
 - suvi biljni začin
 - aleva paprika
 - biber
 
Sos od paradajza:
- 100 ml ulja
 - 3 kašike brašna
 - 500 ml pasiranog paradajza
 - 1 l vode
 - 1 kašika šećera
 - suvi biljni začin
 - biber
 
Priprema
      1. Punjene paprike: Sve sastojke za 
punjenu papriku izmešati i ostaviti u frižider, da odstoji jedan sat. 
Posle tog vremena napuniti očišćene paprike i složiti ih u dublju šerpu 
(paprike slagati uspravno).
     
    
      2. Sos od paradajza: Propržiti 
brašno na ulju. Sipati paradajz, pa dodati vodu. Sve izmešati. Dodati 
jednu kašiku šećera, suvi biljni začin i biber, po želji. Staviti da 
proključa, uz povremeno mešanje. Kada proključa, skloniti sa šporeta i 
preliti preko poređanih paprika, u šerpi. Krčkati na laganoj vatri, dva 
sata. Ne treba zapržavati.
     
    



Коментари
Постави коментар