Rolnice sa sirom
Testo:
- 1/2 kg brašna
 - 1 kockica kvasca
 - 4 kašike ulja
 - 2 kašičice soli
 - 1 jaje
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 230 ml tople vode
 
Za premazivanje testa:
- 150 g margarina
 
Fil:
- 200 g mrvljenog sira
 - 1 jaje
 
Priprema
      1. Testo: U 150 ml tople vode (od 
230 ml) izdrobiti kvasac i ostaviti da uskisne. Brašno staviti u 
vanglicu i dodati sve navedene sastojke, kao i pripremljen kvasac, pa sa
 ostatkom tople vode zamesiti testo. Zamešeno testo ostaviti da 
udvostruči zapreminu. Za to vreme pripremiti fil.
     
    
      2. Fil: Sir umutiti sa jajetom. Ako sir nije dovoljno slan, posoliti po ukusu.
     
    
      3. Nadošlo testo izručiti na 
pobrašnjenu radnu površinu i rastanjiti ga oklagijom, u obliku pravougaonika. Narendati 1/3 
margarina (od 150 g). Radi lakšeg rendisanja margarin pre upotrebe 
držati u zamrzivaču, najmanje tri sata.
     
    
      4. Testo preklopiti sleva na desno, do polovine, zatim prebacit suprotnu stranu, preko preklopljenog testa. Okrenuti testo, pa užu stranu preklopiti do pola a drugu stranu testa prebaciti preko preklopljenog dela.
     
    
      5. Tako preklopljeno testo ostaviti u
 frižideru, da odmara 15 minuta. Zatim ponoviti postupak, sa razvijanjem testa (i preklapanjem) i rendisanjem
 margarina, još dva puta. 
     
    
      6. Zatim ga rastanjiti, iseći na 
kocke, pa sredinu premazati sa pripremljenim sirom, urolati i ređati u 
pleh, preko pek papira i ostaviti da rolnice malo narastu. Narasle 
rolnice premazati mešavinom žumanceta i malo mleka. Posuti ih susamom 
ili lanom, po želji, i staviti da se peku, u prethodno zagrejanoj rerni,
 na 190 stepeni. 
     
    



Коментари
Постави коментар