Torta sa šumskim voćem
Kora:
- 5 jaja
 - 120 g šećera
 - 1 kesica vanilinog šećera
 - 50 g brašna
 - 40 g kakaoa
 - 1/2 kesice praška za pecivo
 - 150 ml mleka
 
Fil:
- 300 ml mleka
 - 1 kesica pudinga od vanile
 - 2 kesice vanilinog šećera
 - 4 kašike šećera
 - 1 margarin
 - 50 g šećera u prahu
 - 200 ml slatke pavlake
 - 1 pakovanje šumskog voća
 - 1 kesica kremfiksa
 
Žele kockice:
- 1 kesica preliva za kolače (bezbojan)
 - 1 ekstrat od maline
 
Glazura od čokolade:
- 100 g čokolade
 - 4 kašike šećera
 - 4 kašike mleka
 - 4 kašike ulja
 
Priprema
      1. Kora: Odvojiti belanca od 
žumanaca. Belanca umutiti u čvrsti šam, sa postepenim dodavanjem 
mešavine šećera i vanilinog šećera. Dodati žumanca i umutiti u penasti 
krem. Sipati mleko, promešati, pa dodati mešavinu brašna, kakaoa i 
praška za pecivo. Mikserom sve sastojke sjediniti.
     
    
      2. Pripremljeno testo sipati u pleh, preko pek papira, i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 160 stepeni.
     
    
      3. Pečenu i ohlađenu koru preseći uzdužno dva puta, da se dobiju tri korice.
     
    
      4. Fil: Od 300 ml mleka odvojiti 
malo i razmutiti puding od vanile. Ostatak mleka, zajedno sa 4 kašike 
šećera staviti da proključa. U proključalo mleko sipati razmućeni puding
 i kuvati dok se ne zgusne. Preko skuvanog pudinga staviti providnu 
foliju (direktno na površinu) i ostaviti da se ohladi. Kada se puding 
ohladi dodati mu penasto umućeni margarin sa šećerom u prahu. Umutiti 
mikserom dok masa ne postane penasta. Na kraju dodati čvrsto umućenu 
slatku pavlaku sa kremfiksom. Sjediniti sve sastojke.
     
    
      5. Žele kockice: Preliv za kolače 
pripremiti prema uputstvu sa kesice. Dodati aromu maline (količina - 
po želji). Razliti u pleh, debljine 0,5 cm i ostaviti da se ohladi. 
Ohlađenu masu izručiti na dasku za sečenje i iseckati kockice (veličina,
 po želji).
     
    
      6. Slaganje torte: Na tacnu za tortu
 staviti jednu koru i poprskati je mešavinom mleka i ruma. Premazati je 
filom. Po filu rasporediti oceđeno šumsko voće (ili voće po vašem 
izboru - pakovanje voća je od 300g). Preko voća staviti drugu koru (sve kore poprskati mešavinom 
mleka i ruma), premazati je filom, staviti iseckane žele kockice, pa 
poklopiti sa trćom korom. Ivice torte premazati filom, pa išarati žele 
kockicama. Zadnju koru preliti čokoladom.
     
    
      7. Glazura od čokolade: U manju 
šerpicu staviti čokoladu sa svim navedenim sastojcima i na tihoj vatri 
mešati dok se čokolada ne otopi. Skloniti sa vatre, mešati još 1-2 
minuta i preliti preko torte. Ostaviti u frižider da se stegne.
     
    



Коментари
Постави коментар