Ćufte u sosu sa šampinjonima

Za ćufte:

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 4 kašike prezli
  • biber
  • suvi biljni začin
  • aleva paprika

Sos:

  • 3 mlada, crna, luka
  • 1/2 struka praziluka
  • 300 g šampinjona
  • 200 ml belog vina
  • 250 ml vode
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika aleve paprike
  • 1 kašika senfa
  • biber
  • suvi biljni začin

Priprema

1. Smesa za ćufte: U dublju činiju staviti meso, pa mu dodati sve navedene sastojke. Umesiti rukama, da mogu da se formiraju ćufte. Praviti male ćuftice, pa ih ispržiti na ulju, samo da porumene. Izvaditi ih i držati na toplom.
2. Sos: Mladi crni luk i praziluk iseckati sitno, a šampinjone na kockice. Iseckano povrće staviti u masnoću gde su se pežile ćufte i izdinstati. Pri kraju dodati belo vino, brašno, rastvoreno u vodi, alevu papriku, senf i pavlaku za kuvanje. Promešati, pa dodati biozačin, po želji.
3. Pustiti sos da proključa, uz povremeno mešanje. U proključali sos ubaciti ćuftice, promešati i sve preručiti u vatrostalnu činiju. Rernu zagrejati na 160 stepeni i ubaciti činiju, da se jelo, na laganoj vatri, zapeče. Poslužiti uz prilog, po želji.

Коментари

Популарни постови