Ćufte u sosu sa šampinjonima
Za ćufte:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
 - 1 jaje
 - 4 kašike prezli
 - biber
 - suvi biljni začin
 - aleva paprika
 
Sos:
- 3 mlada, crna, luka
 - 1/2 struka praziluka
 - 300 g šampinjona
 - 200 ml belog vina
 - 250 ml vode
 - 250 ml pavlake za kuvanje
 - 1 kašika brašna
 - 1 kašika aleve paprike
 - 1 kašika senfa
 - biber
 - suvi biljni začin
 
Priprema
      1. Smesa za ćufte: U dublju činiju 
staviti meso, pa mu dodati sve navedene sastojke. Umesiti rukama, da 
mogu da se formiraju ćufte. Praviti male ćuftice, pa ih ispržiti na 
ulju, samo da porumene. Izvaditi ih i držati na toplom.
     
    
      2. Sos: Mladi crni luk i praziluk 
iseckati sitno, a šampinjone na kockice. Iseckano povrće staviti u 
masnoću gde su se pežile ćufte i izdinstati. Pri kraju dodati belo vino,
 brašno, rastvoreno u vodi, alevu papriku, senf i pavlaku za kuvanje. 
Promešati, pa dodati biozačin, po želji.
     
    
      3. Pustiti sos da proključa, uz 
povremeno mešanje. U proključali sos ubaciti ćuftice, promešati i sve 
preručiti u vatrostalnu činiju. Rernu zagrejati na 160 stepeni i ubaciti
 činiju, da se jelo, na laganoj vatri, zapeče. Poslužiti uz prilog, po 
želji.
     
    



Коментари
Постави коментар