Jafa kolač
Kora 1:
- 10 kašika brašna
 - 10 kašika šećera
 - 1 kašika kakaoa
 - 10 kašika ulja
 - 10 kašika vode
 - 1 prašak za pecivo
 
Kora 2:
- 10 kašika brašna
 - 10 kašika šećera
 - 10 kašika ulja
 - 10 kašika vode
 - 1 prašak za pecivo
 
...i još:
- 2 zamrznute pomorandže
 - sok od pomorandže
 - 100 g šećera
 - 7 kašika soka od pomorandže
 - džem od kajsije
 
Glazura:
- 100 g posne čokolade
 - 10 kašika ulja
 
Priprema
1. Kora 1: U vanglici pomešati 
brašno, pecivo, kakao i šećer, pa sjediniti. Dodati vodu i ulje i 
viljuškom dobro promešati. Uzeti manj pleh (val. 30x20 cm) i prekriti 
dno pek papirom, a stranice premazati uljem. Testo je dosta gusto, 
staviti ga kašikom, pa vlažnim rukama formirati koru. Staviti da se 
peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 160 stepeni.
     
    
2. Kora 2: Ispeći je na isti način kao i prvu koru. Kada se malo prohladi, izmrviti je sitno.
     
    
3. Prethodno zamrznute pomorandže 
izrendati (zajedno sa korom) na sitnoj strani rendeta.
U šerpu staviti šećer, preliti sa 7 kašika soka od pomorandže i staviti 
na šporet, da se šećer otopi. Kada se šećer otopio, dodati izrendanu 
pomorandžu i izmrvljenu koricu. Mešati da se sve sjedini.
     
    
4. Tamnu koru poprskati sa sokom od 
pomorandže, pa je premazati, u tankom sloju, džemom. Preko staviti fil i
 ravnomerno ga rasporediti.
     
    
5. Za glazuru staviti izlomljenu 
čokoladu i ulje na šporet, pa zagrevati dok se čokolada ne otopi. 
Promešati još minut, dva, pa preliti preko kolača. Staviti u frižider da
 se stegne. 
     
    



Коментари
Постави коментар