Jafa kolač
Kora 1:
- 10 kašika brašna
- 10 kašika šećera
- 1 kašika kakaoa
- 10 kašika ulja
- 10 kašika vode
- 1 prašak za pecivo
Kora 2:
- 10 kašika brašna
- 10 kašika šećera
- 10 kašika ulja
- 10 kašika vode
- 1 prašak za pecivo
...i još:
- 2 zamrznute pomorandže
- sok od pomorandže
- 100 g šećera
- 7 kašika soka od pomorandže
- džem od kajsije
Glazura:
- 100 g posne čokolade
- 10 kašika ulja
Priprema
1. Kora 1: U vanglici pomešati
brašno, pecivo, kakao i šećer, pa sjediniti. Dodati vodu i ulje i
viljuškom dobro promešati. Uzeti manj pleh (val. 30x20 cm) i prekriti
dno pek papirom, a stranice premazati uljem. Testo je dosta gusto,
staviti ga kašikom, pa vlažnim rukama formirati koru. Staviti da se
peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 160 stepeni.
2. Kora 2: Ispeći je na isti način kao i prvu koru. Kada se malo prohladi, izmrviti je sitno.
3. Prethodno zamrznute pomorandže
izrendati (zajedno sa korom) na sitnoj strani rendeta.
U šerpu staviti šećer, preliti sa 7 kašika soka od pomorandže i staviti
na šporet, da se šećer otopi. Kada se šećer otopio, dodati izrendanu
pomorandžu i izmrvljenu koricu. Mešati da se sve sjedini.
4. Tamnu koru poprskati sa sokom od
pomorandže, pa je premazati, u tankom sloju, džemom. Preko staviti fil i
ravnomerno ga rasporediti.
5. Za glazuru staviti izlomljenu
čokoladu i ulje na šporet, pa zagrevati dok se čokolada ne otopi.
Promešati još minut, dva, pa preliti preko kolača. Staviti u frižider da
se stegne.
Коментари
Постави коментар