Spanać sa piletinom
Potrebno je:
- 1/2 kg belog pilećeg mesa
 - 300 g spanaća
 - 300 g šampinjona
 - 1 praziluk
 - 1 glavica crnog luka
 - 5 češnja belog luka
 - 1 manja konzerva kukuruza šećerca
 - suvi biljni začin
 - biber
 - ulje
 
Preliv:
- 250 ml pavlake za kuvanje
 - 3 jajeta
 - suvi biljni začin
 - biber
 
Priprema
      1. Pileće, belo, meso iseckati na 
sitne kockice i staviti da se prži, na malo ulja. Posuti začinom i 
mlevenim biberom (količina začina po želji) i pržiti dok meso ne poprimi
 blagu rumenu boju. Izvaditi prženo meso u dublji tanjir i ostaviti ga 
na toplom.
     
    
      2. Praziluk, crni i beli luk iseckati sitno. 
Spanać očistiti, oprati i iseckati sitno. 
Šampinjone iseći na listiće.
     
    
      3. Iseckani praziluk i crni luk 
staviti da se dinstaju, u masnoći gde se pržilo meso. Dodati još malo 
ulja, da luk ne bi zagoreo. Kada luk omekša dodati šampinjone i iseckani
 beli luk. Posuti začinom. Dinstati 10-ak minuta, pa dodati iseckani 
spanać. Dobro promešati, pa dinstati dok ne uvri suvišna tečnost, koju 
je povrće pustilo (treba da ostane samo malo tečnosti). Na kraju dodati 
kukuruz šećerac (prethodno opran pod mlazom vode), promešati i ako je 
potrbno dosoliti.
     
    
      4. U vatrostalnu činiju prebaciti jelo i preliti sa pripremljenim prelivom.
     
    
      5. Preliv: Umutiti jaja, sa dodatkom začina i bibera. Dodati pavlaku za kuvanje, sjediniti, pa preliti preko jela.
     
    
      6. Pripremljeno jelo staviti u zagrejanu rernu, na 200 stepeni, da se zapeče. Služiti toplo, uz jogurt ili kiselo mleko.
     
    



Коментари
Постави коментар