Spanać sa piletinom
Potrebno je:
- 1/2 kg belog pilećeg mesa
- 300 g spanaća
- 300 g šampinjona
- 1 praziluk
- 1 glavica crnog luka
- 5 češnja belog luka
- 1 manja konzerva kukuruza šećerca
- suvi biljni začin
- biber
- ulje
Preliv:
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 3 jajeta
- suvi biljni začin
- biber
Priprema
1. Pileće, belo, meso iseckati na
sitne kockice i staviti da se prži, na malo ulja. Posuti začinom i
mlevenim biberom (količina začina po želji) i pržiti dok meso ne poprimi
blagu rumenu boju. Izvaditi prženo meso u dublji tanjir i ostaviti ga
na toplom.
2. Praziluk, crni i beli luk iseckati sitno.
Spanać očistiti, oprati i iseckati sitno.
Šampinjone iseći na listiće.
3. Iseckani praziluk i crni luk
staviti da se dinstaju, u masnoći gde se pržilo meso. Dodati još malo
ulja, da luk ne bi zagoreo. Kada luk omekša dodati šampinjone i iseckani
beli luk. Posuti začinom. Dinstati 10-ak minuta, pa dodati iseckani
spanać. Dobro promešati, pa dinstati dok ne uvri suvišna tečnost, koju
je povrće pustilo (treba da ostane samo malo tečnosti). Na kraju dodati
kukuruz šećerac (prethodno opran pod mlazom vode), promešati i ako je
potrbno dosoliti.
4. U vatrostalnu činiju prebaciti jelo i preliti sa pripremljenim prelivom.
5. Preliv: Umutiti jaja, sa dodatkom začina i bibera. Dodati pavlaku za kuvanje, sjediniti, pa preliti preko jela.
6. Pripremljeno jelo staviti u zagrejanu rernu, na 200 stepeni, da se zapeče. Služiti toplo, uz jogurt ili kiselo mleko.
Коментари
Постави коментар