Kolač sa pudingom
Kora:
- 4 jajeta
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 150 ml mleka
- 100 ml ulja
- 250 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašike ruma
Fil:
- 1/2 l mleka
- 50 g čokolade
- 4 kašike šećera
- 1 puding od čokolade
- 100 g margarina
- 1 kašika ruma
Priprema
1. Kora: Odvojiti belanca od
žumanaca. U dubljoj posudi umutiti belanca u čvrsti šam, sa postepenim
dodavanjem, mešavine, šećera i vanilinog šećera. Zatim dodati ulje,
mleko i brašno sa praškom za pecivo. Na kraju dodati rum. Sjediniti
dobro sve sastojke i sipati u pleh, preko pek papira, pa staviti da se
peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni.
2. Pečenu koru izvaditi, ostaviti da
se malo prohladi, pa prevrnuti je na sto i skinuti pek papir. Zatim
koru ponovo vratiti u pleh, gde se pekla. Drvenom varjačom napraviti
rupe po celoj kori.
3. Fil: Od 1/2 l mleka odvojiti malo
i razmutiti puding. Ostalo mleko, zajedno sa šećerom, margarinom i
čokoladom staviti da proključa. Mešati da se sve sjedini. Kada su se svi
sastojci otopili dodati razmućeni puding i skuvati fil. Na kraju dodati
rum.
4. Vreo fil, odmah, sipati preko testa i protresti pleh, da bi fil prodro u svaku rupicu. Ostaviti da se ohladi.
5. Ohlađeni kolač dekotisati šlagom.
Коментари
Постави коментар