Punjeni štapići
Testo:
- 800 g brašna
- 400 ml mleka
- 150 ml ulja
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice šećera
- 1 kockica kvasca
Fil:
- 150 g praške šunke
- ajvar
Priprema
1. Testo: U toplom mleku podići
kvasac. U posudu staviti brašno, dodati ulje, so i šećer, pa sa
pripremljenim kvascem zamesiti testo. Ako je potrebno dodati još brašna,
da bi testo bilo elastično. Umešeno testo ostaviti da udvostruči svoju
zapreminu.
2. Nadošlo testo izručiti na
pobrašnjenu radnu površinu i razvući ga u obliku pravougaonika. Iseći na
trake (širine 5cm i dužine 15cm).
3. Fil: Šunku iseckati na štapiće.
4. Na jednu polovinu isečene trake od testa, staviti iseckanu šunku, pa preko šunke staviti malo ajvara. a drugu polovinu trake, na nekoliko mesta, izbockati nožem, pa preklopiti testo. Ivice, preklopljenog testa, pritisnuti viljuškom, da fil ne bi iscureo.
5. Tako pripremljeno testo poređati u
pleh, preko pek papira, premazati ga mešavinom žumanceta i mleka i
staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni.
Коментари
Постави коментар