Punjeni štapići
Testo:
- 800 g brašna
 - 400 ml mleka
 - 150 ml ulja
 - 2 kašičice soli
 - 2 kašičice šećera
 - 1 kockica kvasca
 
Fil:
- 150 g praške šunke
 - ajvar
 
Priprema
      1. Testo: U toplom mleku podići 
kvasac. U posudu staviti brašno, dodati ulje, so i šećer, pa sa 
pripremljenim kvascem zamesiti testo. Ako je potrebno dodati još brašna,
 da bi testo bilo elastično. Umešeno testo ostaviti da udvostruči svoju 
zapreminu.
     
    
      2. Nadošlo testo izručiti na 
pobrašnjenu radnu površinu i razvući ga u obliku pravougaonika. Iseći na
 trake (širine 5cm i dužine 15cm).
     
    
      3. Fil: Šunku iseckati na štapiće.
     
    
      4. Na jednu polovinu isečene trake od testa, staviti iseckanu šunku, pa preko šunke staviti  malo ajvara. a drugu polovinu trake, na nekoliko mesta, izbockati nožem,  pa preklopiti testo. Ivice, preklopljenog testa, pritisnuti viljuškom, da fil ne bi iscureo.
      5. Tako pripremljeno testo poređati u
 pleh, preko pek papira, premazati ga mešavinom žumanceta i mleka i 
staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni.
     
    



Коментари
Постави коментар