Kroketi od krompira
Potrebno je:
- 700 g krompira
 - 150 g brašna
 - 40 g mekanog margarina
 - 1 kašika biljnog začina
 - 2 žumanceta
 
Nadev:
- 100 g kačkavalja
 
Smesa za pohovanje:
- 2 jajeta
 - 200 g brašna
 - 200 g prezli
 
Priprema
      1. Krompir skuvati, zajedno sa 
ljuskom. Kuvan krompir ohladiti, oljuštiti i izgnječiti (kao za pire 
krompir). U izgnječen krompir dodati kašiku začina, brašno, omekšali 
margarin i dva žumanceta. Umesiti testo. Po potrebi dodati još brašna. 
Testo će po malo da se lepi za ruke, tako da vam brašno uvek bude pri 
ruci.
     
    
      2. Kačkavalj iseći na tanje štapiće.
 Uzimati kašikom (koju treba pre svake upotrebe umakati u ulje) testo i 
stavljati ga na pobrašnjenu ruku. Malo ga raspljeskati i staviti po 
štapić kačkavalja. Uz pomoć brašna formirati krokete.
     
    
      3. Za pohovanje, u jedan tanjir 
umutiti jaja, u drugi staviti brašno a u treći staviti prezle. Krokete 
(kada se svi formiraju) prvo uvaljati u brašno, pa u jaja i na kraju u 
prezle. Pržiti ih u dubokom ulju, na srednjoj temperaturi. Pržene 
krokete, kada porumene, vaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio 
višak masnoće. Poslužiti toplo, uz prilog po želji. Naročito dobro idu, 
kao prilog, uz piletinu.
     
    



Коментари
Постави коментар