Mrvičasti kolač sa šljivama
Kora:
- 300 g brašna
 - 150 g margarina
 - 250 g šećera
 - 1 jaje
 - 1 kašika kisele pavlake
 - 1/2 kesice praška za pecivo
 - 1 limun (korica)
 
Mrvičasto testo:
- 150 g brašna
 - 100 g margarina
 - 100 g šećera
 - 1 mala kašičica praška za pecivo
 - 1/2 kašičice cimeta
 
Fil:
- 700 g šljiva
 - 2 kašike ruma
 
Priprema
      1. Prvo spremiti fil. Šljive iseckati (ne suviše sitno). Poprskati ih sa rumom i
 ostaviti da odstoje oko pola sata.
     
    
      2. Kora: Omekšali margarin umutiti, 
viljuškom, sa šećerom, u penastu smesu. Dodati jaje, kiselu pavlaku, 
izrendanu koricu od jednog limuna i brašno sa pecivom. Umesiti testo i 
ostaviti pola sata u frižider.
     
    
      3. Mrvičasto testo: U odgovarajuću 
posudu staviti margarin sa šećerom i viljuškom sjediniti. Dodati brašno 
sa pecivom i cimetom, pa rukama napraviti od testa mrvice.
     
    
      4. Izvaditi testo iz frižidera i u 
odgovarajućem plehu (vel. 30cm x 20cm), koji ne treba podmazivati, rukama napraviti koru. 
Podignuti malo ivice testa.
     
    
      5. Preko testa rasporediti iseckane šljive, pa posuti sa mrvičastim testom.
     
    
      6. Staviti pripremljeni kolač da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 170 stepeni.
Pečeni kolač ostaviti da se prohladi, iseći na kocke i poslužiti. 
     
    



Коментари
Постави коментар