Posni kolač sa cimetom (na vodi)
Potrebno je:
- 1 čaša (od jogurta - 180g) vode
- 200 g šećera
- 1 kašika cimeta
- 1 kašika sode bikarbone
- 2,5 čaše brašna
- 4 kašike džema od šljiva
- 100 g suvog grožđa
Priprema
1. U vanglicu staviti brašno, šećer,
cimet, džem od šljiva i suvo grožđe (prethodno odstajalo potopljeno u
toploj vodi). U vodi rastvoriti sodu bikarbonu i sipati je preko
pripremljenih sastojaka. Sve dobro promešati (masa treba da se jako
teško odvaja od kašike - ako treba dodati još malo vode).
2. Pleh, vel. 30x20 cm, obložiti pek
papirom i sipati smesu. Ravnomerno rasporediti i staviti da se peče u,
prethodno zagrejanoj rerni, na 160 stepeni. Probati čačkalicom da li je
pečeno.
3. Pečeni kolač izvaditi, ohladiti, posuti cimetom i iseći na kocke.
Коментари
Постави коментар