Posni kolač sa cimetom (na vodi)
Potrebno je:
- 1 čaša (od jogurta - 180g) vode
 - 200 g šećera
 - 1 kašika cimeta
 - 1 kašika sode bikarbone
 - 2,5 čaše brašna
 - 4 kašike džema od šljiva
 - 100 g suvog grožđa
 
Priprema
      1. U vanglicu staviti brašno, šećer,
 cimet, džem od šljiva i suvo grožđe (prethodno odstajalo potopljeno u 
toploj vodi). U vodi rastvoriti sodu bikarbonu i sipati je preko 
pripremljenih sastojaka. Sve dobro promešati (masa treba da se jako 
teško odvaja od kašike - ako treba dodati još malo vode). 
     
    
      2. Pleh, vel. 30x20 cm, obložiti pek
 papirom i sipati smesu. Ravnomerno rasporediti i staviti da se peče u, 
prethodno zagrejanoj rerni, na 160 stepeni. Probati čačkalicom da li je 
pečeno. 
     
    
      3. Pečeni kolač izvaditi, ohladiti, posuti cimetom i iseći na kocke. 
     
    



Коментари
Постави коментар