Piletina u sosu sa povrćem
Potrebno je:
- 1/2 kg belog pilećeg mesa (fileti)
Sos:
- 1 glavica crnog luka
- 1 glavica crvenog luka
- 1 šargarepa
- 1 manja tikvica
- 200g šampinjona
- 50 ml belog vina
- 80 ml pasiranog paradajza
- 1/2 čaše kisele pavlake
- biljni začin
- biber
- 1,5 kašičica belog luka u prahu
- 1,5 kašičica čilija u prahu ( ne mora )
- aleva paprika
- ulje
Priprema
1. Na ulju staviti da se dinsta
sitno iseckan crni i crveni luk. Dodati, na kockice iseckanu, šargarepu i
tikvicu. Pečurke iseći na četvrtine i takođe ih dodati masi za
dinstanje. Promešati, posuti biljnim začinom i dinstati 10-ak minuta.
Posle desetak minuta ubaciti pileće meso, iseckano na kockice.
Promešati. Naliti belim vinom i dinstati, otklopljeno, na laganoj
temperaturi, dok meso i povrće potpuno ne omekšaju. Zatim dodati biber,
beli luk u prahu, čili (ko ne voli ljuto - neka ga izostavi) i alevu
papriku. Preliti sa pasiranim paradajzom, pa celu smesu dobro promešati.
U 100 ml vode rastvoriti 1 kašičicu brašna, pa preliti preko jela, da bi
se sos zgusnuo. Krčkati 2-3 minuta, dodati kiselu pavlaku, promešati,
pustiti da proključa i poslužiti, uz prilog po želji.
Коментари
Постави коментар