Piletina u sosu sa povrćem
Potrebno je:
- 1/2 kg belog pilećeg mesa (fileti)
 
Sos:
- 1 glavica crnog luka
 - 1 glavica crvenog luka
 - 1 šargarepa
 - 1 manja tikvica
 - 200g šampinjona
 - 50 ml belog vina
 - 80 ml pasiranog paradajza
 - 1/2 čaše kisele pavlake
 - biljni začin
 - biber
 - 1,5 kašičica belog luka u prahu
 - 1,5 kašičica čilija u prahu ( ne mora )
 - aleva paprika
 - ulje
 
Priprema
      1. Na ulju staviti da se dinsta 
sitno iseckan crni i crveni luk. Dodati, na kockice iseckanu, šargarepu i
 tikvicu. Pečurke iseći na četvrtine i takođe ih dodati masi za 
dinstanje. Promešati, posuti biljnim začinom i dinstati 10-ak minuta. 
Posle desetak minuta ubaciti pileće meso, iseckano na kockice. 
Promešati. Naliti belim vinom i dinstati, otklopljeno, na laganoj 
temperaturi, dok meso i povrće potpuno ne omekšaju. Zatim dodati biber, 
beli luk u prahu, čili (ko ne voli ljuto - neka ga izostavi) i alevu 
papriku. Preliti sa pasiranim paradajzom, pa celu smesu dobro promešati.
 U 100 ml vode rastvoriti 1 kašičicu brašna, pa preliti preko jela, da bi
 se sos zgusnuo. Krčkati 2-3 minuta, dodati kiselu pavlaku, promešati, 
pustiti da proključa i poslužiti, uz prilog po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар