Posna pizza
Za testo:
- 450 g brašna
 - 280 ml vode
 - 70 ml ulja
 - 1/2 kockice kvasca
 - 1,5 kašičica soli
 - 1 kašičica šećera
 
Za fil:
- 2 kašike kečapa
 - 2 kašike ajvara
 - 100 g maslinki
 - 100 g šampinjona
 - 1/2 glavice crnog luka
 - 3 veća kisela krastavčića
 - 1 manja, sveža, paprika
 - 50 g kukuruza šećerca
 - 2 veće konzerve tunjevine u komadima
 - 300 g biljnog kačkavalja
 - 1 kesica origane
 
Priprema
      1. Testo: U toploj vodi, sa dodatkom
 šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati ulje i sa 
pripremljenim kvascem zamesiti testo. Umešeno testo ostaviti da naraste,
 dok se sprema fil.
     
    
      2. Fil: Tunjevinu iscediti od ulja i
 pomešati je sa, sitno iseckanim, crnim lukom. Šampinjone iseći na tanje
 listiće, papriku i krastavčiće na kockice, a maslinke iseći na krugove.
 Ajvar i kečap pomešati i dobro sjediniti.
     
    
      3. Uzeti veliki pleh, iz električnog
 šporeta, pa ga dobro podmazati uljem. Naraslo testo rastanjiti u 
veličini pleha. Premazati ga mešavinom kečapa i ajvara. Zatim 
rasporediti tunjevinu sa lukom, pa iseckane šampinjone, krastavčiće, 
papriku, maslinke i kukuruz šećerac. Posuti sa origanom i, krupno, 
narendati biljni kačkavalj. 
     
    
      4. Staviti da se peče, u prethodno 
zagrejanoj rerni, na 200 C. Čim ivice testa blago porumene, pica je 
ispečena. Izvaditi je i poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар