Posna pizza
Za testo:
- 450 g brašna
- 280 ml vode
- 70 ml ulja
- 1/2 kockice kvasca
- 1,5 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
Za fil:
- 2 kašike kečapa
- 2 kašike ajvara
- 100 g maslinki
- 100 g šampinjona
- 1/2 glavice crnog luka
- 3 veća kisela krastavčića
- 1 manja, sveža, paprika
- 50 g kukuruza šećerca
- 2 veće konzerve tunjevine u komadima
- 300 g biljnog kačkavalja
- 1 kesica origane
Priprema
1. Testo: U toploj vodi, sa dodatkom
šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati ulje i sa
pripremljenim kvascem zamesiti testo. Umešeno testo ostaviti da naraste,
dok se sprema fil.
2. Fil: Tunjevinu iscediti od ulja i
pomešati je sa, sitno iseckanim, crnim lukom. Šampinjone iseći na tanje
listiće, papriku i krastavčiće na kockice, a maslinke iseći na krugove.
Ajvar i kečap pomešati i dobro sjediniti.
3. Uzeti veliki pleh, iz električnog
šporeta, pa ga dobro podmazati uljem. Naraslo testo rastanjiti u
veličini pleha. Premazati ga mešavinom kečapa i ajvara. Zatim
rasporediti tunjevinu sa lukom, pa iseckane šampinjone, krastavčiće,
papriku, maslinke i kukuruz šećerac. Posuti sa origanom i, krupno,
narendati biljni kačkavalj.
4. Staviti da se peče, u prethodno
zagrejanoj rerni, na 200 C. Čim ivice testa blago porumene, pica je
ispečena. Izvaditi je i poslužiti.
Коментари
Постави коментар