Posni mafini na vodi
Potrebno je:
- 200 g brašna (T-400)
- 100 g ovsenih pahuljica
- 350 g kiselih jabuka
- 350 g pomorandži
- 350 g banana
- 50 g suvih šljiva
- 100 g šargarepe
- 5 kašika meda
- 100 g suvog grožđa
- 1 kašika praška za pecivo
- sok od pomorandže
Priprema
1. Jabuke, pomorandže, banane i
šargarepa su mereni pre čišćenja, znači sa koricom.
Jabuke očistiti i krupno izrendati. Pomorandže oljuštiti, očistiti
semenke, ako ih ima, i iseći na kockice. Banane oljuštiti i dobro,
viljuškom izgnječiti. Šargarepu očistiti i narendati na sitnoj strani
rendeta. Suve šljive iseći na kockice. Suvo grožđe potopiti u vrelu vodu
i ostaviti da odstoji, 10-ak minuta, pa ga ocediti.
2. U odgovarajuću, dublju, posudu
staviti brašno i ovsene pahuljice. Dodati pripremljene sastojke, pecivo i
med, pa dobro promešati. Sok sipati da se dobije testo koje teško
otpada sa varjače.
3. U kalupe za mafine staviti
papirne korpice, pa sipati pripremljenu smesu. Svaku korpicu puniti do
2/3 njene zapremine. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni,
na 170 stepeni C. Probati čačkalicom, da li su mafini pečeni.
Коментари
Постави коментар