Posni mafini na vodi
Potrebno je:
- 200 g brašna (T-400)
 - 100 g ovsenih pahuljica
 - 350 g kiselih jabuka
 - 350 g pomorandži
 - 350 g banana
 - 50 g suvih šljiva
 - 100 g šargarepe
 - 5 kašika meda
 - 100 g suvog grožđa
 - 1 kašika praška za pecivo
 - sok od pomorandže
 
Priprema
      1. Jabuke, pomorandže, banane i 
šargarepa su mereni pre čišćenja, znači sa koricom.
Jabuke očistiti i krupno izrendati. Pomorandže oljuštiti, očistiti 
semenke, ako ih ima, i iseći na kockice. Banane oljuštiti i dobro, 
viljuškom izgnječiti. Šargarepu očistiti i narendati na sitnoj strani 
rendeta. Suve šljive iseći na kockice. Suvo grožđe potopiti u vrelu vodu
 i ostaviti da odstoji, 10-ak minuta, pa ga ocediti. 
     
    
      2. U odgovarajuću, dublju, posudu 
staviti brašno i ovsene pahuljice. Dodati pripremljene sastojke, pecivo i
 med, pa dobro promešati. Sok sipati da se dobije testo koje teško 
otpada sa varjače. 
     
    
      3. U kalupe za mafine staviti 
papirne korpice, pa sipati pripremljenu smesu. Svaku korpicu puniti do 
2/3 njene zapremine. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, 
na 170 stepeni C. Probati čačkalicom, da li su mafini pečeni. 
     
    



Коментари
Постави коментар