Svinjske šnicle sa vinom
Potrebno je:
- 1/2 kg svinjskih šnicli
- 2 glavice crnog luka
- 2 češnja (veća) belog luka
- 200 ml vode
- 1 kašičica senfa
- 100 ml belog vina
- 150 ml mleka
- 1/2 čaše kisele pavlake
- 2 čaše kašičice brašna
- biljni začin
- biber
Priprema
1. Iseći meso na tanje šnicle. Svaku
šniclu posuti biljnim začinom i biberom (sa obe strane). Staviti meso
na zagrejano ulje da porumeni sa obe strane.
2. U međuvremenu, dok se meso prži,
iseckati sitno crni i beli luk, pa ga staviti preko mesa. Dinstati, uz
povremeno dodavanje vode (200 ml). Kada je luk potpuno omekšao, dodati
senf, vino i posoliti jelo, po ukusu. Nastaviti dinstanje da sos malo
uvri.
3. Zatim izvaditi meso na tanjir i
držati ga na toplom. Umutiti mleko sa brašnom ( da nema grudvica ) i
dodati pola čaše kisele pavlake. Sjediniti. Sipati u sos gde se pržilo
meso i uz neprekidno mešanje krčkati još 2-3 minuta. Vratiti meso u sos,
poklopiti i ostaviti da odstoji 10-ak minuta. Poslužiti.
Коментари
Постави коментар