Svinjske šnicle sa vinom
Potrebno je:
- 1/2 kg svinjskih šnicli
 - 2 glavice crnog luka
 - 2 češnja (veća) belog luka
 - 200 ml vode
 - 1 kašičica senfa
 - 100 ml belog vina
 - 150 ml mleka
 - 1/2 čaše kisele pavlake
 - 2 čaše kašičice brašna
 - biljni začin
 - biber
 
Priprema
      1. Iseći meso na tanje šnicle. Svaku
 šniclu posuti biljnim začinom i biberom (sa obe strane). Staviti meso 
na zagrejano ulje da porumeni sa obe strane.
     
    
      2. U međuvremenu, dok se meso prži, 
iseckati sitno crni i beli luk, pa ga staviti preko mesa. Dinstati, uz 
povremeno dodavanje vode (200 ml). Kada je luk potpuno omekšao, dodati 
senf, vino i posoliti jelo, po ukusu. Nastaviti dinstanje da sos malo 
uvri.
     
    
      3. Zatim izvaditi meso na tanjir i 
držati ga na toplom. Umutiti mleko sa brašnom ( da nema grudvica ) i 
dodati pola čaše kisele pavlake. Sjediniti. Sipati u sos gde se pržilo 
meso i uz neprekidno mešanje krčkati još 2-3 minuta. Vratiti meso u sos,
 poklopiti i ostaviti da odstoji 10-ak minuta. Poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар