Gulaš sa crnim vinom
Potrebno je:
- 1/2 kg junećeg mesa
- 2 veće glavice crnog luka
- 300 g šampinjona
- 100 ml crnog vina
- 200 ml pasiranog paradajza
- 1 ljuta papričica ( sveža )
- 2 lovorova lista
- 1,5 kašičica belog luka u prahu
- 1/3 kašičice cimeta
- biber
- suvog biljnog začina
Priprema
1. Crni luk iseckati sitno i staviti
da se dinsta na malo ulja. Meso iseći na kockice, dodati luku i
nastaviti sa dinstanjem, uz dolivanje, po malo, tople vode. Meso i luk
posuti biberom i vegetom. Posle 10-ak minuta, od dinstanja, sipati crno
vino, dodati iseckanu ljutu papričicu, lovorov list, beli luk u prahu i
cimet. Meso dinstati, sve dok ne omekša.
2. Kada je meso omekšalo dodati
šampinjone, krupnije isečene. Nastaviti sa dinstanjem, dok pečurke malo
ne omekšaju. Naliti sa pasiranim paradajzom, ako je potrebno, još
dosoliti i krčkati oko 10 minuta.
Poslužiti uz krompir pire ili testeninu.
Коментари
Постави коментар