Najukusniji snikers čizkejk
Za koru:
- 300 g mlevenog keksa
 - 125 g margarina (maslaca)
 - 200 g mlevenog, pečenog, kikirikija
 - 200 ml mleka
 - 4 kašike šećera u prahu
 
Za fil:
- 200 ml slatke pavlake
 - 200 g šećera u prahu
 - 250 g krem sira
 - 1 čaša kisele pavlake
 - 30 komada lešnik karamela
 - 3 kašike mleka
 - 150 g mlevenih, pečenih, lešnika
 - 1 kesica želatina
 
Po vrhu:
- 200 g crne čokolade
 - 4 kašike šećera
 - 8 kašika mleka
 - 8 kašika ulja
 
I još:
- 100 g pečenog, mlevenog, kikirikija
 
Priprema
      1. Kora: U vanglicu staviti mleveni 
keks, omekšali margarin, samleveni, pečeni, kikiriki i sa mlekom 
zamesiti koru. Uzeti kalup sa obručem, vel. 28 cm, podmazati stranice i 
dno, sa malo ulja i formirati koru, od pripremljenog keksa. 
     
    
      2. Lešnik karamele sitno iseckati, 
staviti u šerpicu, dodati tri kašike mleka, pa na tihoj vatri otapati, 
dok se karamele potpuno ne otope. Povremeno promešati. Ostaviti da se 
prohladi. 
     
    
      3. U dublju posudu sipati slatku 
pavlaku, pa je čvrsto umutiti, uz postepeno dodavanje šećera u prahu. 
Dodati krem sir i kiselu pavlaku, pa mikserom sjediniti. Želatin 
pripremiti prema uputstvu sa kesice i dodati u umućenu smesu. Dobro 
sjediniti. Dodati otopljene karamel bombone, pa mikserom sjediniti. Na 
kraju ubaciti samlevene, pečene, lešnike i takođe, mikserom sve 
sjediniti, da postane kremasto. Sipati preko formirane kore, poravnati i
 ostaviti u frižider, da se malo stegne.
     
    
      4. Čokoladu izlomiti i staviti u 
šerpicu, zajedno sa šećerom, mlekom i uljem. Polako otopiti. Dodati još 
ulja, ako treba, da se dobije smesa za prelivanje. Preliti preko 
čizkejka i posuti sa samlevenim kirikijem. Ostaviti preko noći u 
frižideru. 
     
    
      5. Sutradan izvaditi kalup, polako 
preći nožem između kalupa i torte, pa skinuti obruč. Isečite i probajte,
 najukusniji, snikers čizkejk.
     
    



Коментари
Постави коментар