Najukusniji snikers čizkejk
Za koru:
- 300 g mlevenog keksa
- 125 g margarina (maslaca)
- 200 g mlevenog, pečenog, kikirikija
- 200 ml mleka
- 4 kašike šećera u prahu
Za fil:
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g šećera u prahu
- 250 g krem sira
- 1 čaša kisele pavlake
- 30 komada lešnik karamela
- 3 kašike mleka
- 150 g mlevenih, pečenih, lešnika
- 1 kesica želatina
Po vrhu:
- 200 g crne čokolade
- 4 kašike šećera
- 8 kašika mleka
- 8 kašika ulja
I još:
- 100 g pečenog, mlevenog, kikirikija
Priprema
1. Kora: U vanglicu staviti mleveni
keks, omekšali margarin, samleveni, pečeni, kikiriki i sa mlekom
zamesiti koru. Uzeti kalup sa obručem, vel. 28 cm, podmazati stranice i
dno, sa malo ulja i formirati koru, od pripremljenog keksa.
2. Lešnik karamele sitno iseckati,
staviti u šerpicu, dodati tri kašike mleka, pa na tihoj vatri otapati,
dok se karamele potpuno ne otope. Povremeno promešati. Ostaviti da se
prohladi.
3. U dublju posudu sipati slatku
pavlaku, pa je čvrsto umutiti, uz postepeno dodavanje šećera u prahu.
Dodati krem sir i kiselu pavlaku, pa mikserom sjediniti. Želatin
pripremiti prema uputstvu sa kesice i dodati u umućenu smesu. Dobro
sjediniti. Dodati otopljene karamel bombone, pa mikserom sjediniti. Na
kraju ubaciti samlevene, pečene, lešnike i takođe, mikserom sve
sjediniti, da postane kremasto. Sipati preko formirane kore, poravnati i
ostaviti u frižider, da se malo stegne.
4. Čokoladu izlomiti i staviti u
šerpicu, zajedno sa šećerom, mlekom i uljem. Polako otopiti. Dodati još
ulja, ako treba, da se dobije smesa za prelivanje. Preliti preko
čizkejka i posuti sa samlevenim kirikijem. Ostaviti preko noći u
frižideru.
5. Sutradan izvaditi kalup, polako
preći nožem između kalupa i torte, pa skinuti obruč. Isečite i probajte,
najukusniji, snikers čizkejk.
Коментари
Постави коментар