Barena paprika
Potrebno je:
- 7 kg neočišćenih paprika
 
Sok za barenje:
- 2 l vode
 - 125 g šećera
 - 125 ml ulja
 - 250 ml alkoholnog sirćeta
 - 125 g soli
 - 1 konzervans
 
Priprema
      1. Paprike očistiti od semenki i 
drški i preseći ih na pola, po dužini. 
U dublji sud staviti sve navedene sastojke za barenje. Staviti da 
provri. Tegle staviti u rernu, uključiti na 50 stepeni i dobro ih 
zagrejati. 
     
    
      2. Čim smesa za barenje provri 
ubacivati paprike i, svaku turu paprika, bariti po 2 - 3 minuta. Vaditi 
ih rešetkastom kašikom u dublju posudu, poklapati i tako dok se sve ne 
obari. 
     
    
      3. Pripremiti šargarepu, beli luk i peršun, količina po želji. Šargarepu iseći na kolutove, a beli luk i peršun sitno iseckati.
     
    
      4. Uzeti zagrejanu teglu i ređati 
paprike. Preko svakog drugog reda staviti, pripremljenu, šargarepu, beli
 luk i peršun. Složiti do vrha, dobro ih pritiskajući. Na vrh staviti 
plastični pritiskivač. Sok, u kome su se paprike barile, pustiti da 
provri, pa zaliti poređane paprike (koliko je potrebno, sve zavisi 
koliko su se paprike sabijale prilikom slaganja). Tegle staviti pod ćebe
 i ostaviti da se potpuno ohlade. 
     
    



dobar recept!
ОдговориИзбришиHvala Milice
ОдговориИзбришиOdličan kao i svi ostali tvoji recepti
ОдговориИзбришиHvala - prelepo izgleda
ОдговориИзбриши