Barena paprika
Potrebno je:
- 7 kg neočišćenih paprika
Sok za barenje:
- 2 l vode
- 125 g šećera
- 125 ml ulja
- 250 ml alkoholnog sirćeta
- 125 g soli
- 1 konzervans
Priprema
1. Paprike očistiti od semenki i
drški i preseći ih na pola, po dužini.
U dublji sud staviti sve navedene sastojke za barenje. Staviti da
provri. Tegle staviti u rernu, uključiti na 50 stepeni i dobro ih
zagrejati.
2. Čim smesa za barenje provri
ubacivati paprike i, svaku turu paprika, bariti po 2 - 3 minuta. Vaditi
ih rešetkastom kašikom u dublju posudu, poklapati i tako dok se sve ne
obari.
3. Pripremiti šargarepu, beli luk i peršun, količina po želji. Šargarepu iseći na kolutove, a beli luk i peršun sitno iseckati.
4. Uzeti zagrejanu teglu i ređati
paprike. Preko svakog drugog reda staviti, pripremljenu, šargarepu, beli
luk i peršun. Složiti do vrha, dobro ih pritiskajući. Na vrh staviti
plastični pritiskivač. Sok, u kome su se paprike barile, pustiti da
provri, pa zaliti poređane paprike (koliko je potrebno, sve zavisi
koliko su se paprike sabijale prilikom slaganja). Tegle staviti pod ćebe
i ostaviti da se potpuno ohlade.
dobar recept!
ОдговориИзбришиHvala Milice
ОдговориИзбришиOdličan kao i svi ostali tvoji recepti
ОдговориИзбришиHvala - prelepo izgleda
ОдговориИзбриши