Čizkejk sa kafom i čokoladom
Za koru:
- 250 g keksa sa kakaom
 - 3 kašike šećera u prahu
 - 150 ml mleka
 - 50 g rastopljenog margarina
 - 1 kesice 3 u 1 sa ukusom kafe
 
Za fil I:
- 100 g menaž čokolade
 - 80 g margarina
 - 2 kašike šećera u prahu
 - 1 kesica puding krema od čokolade (ne kuva se)
 
Za fil II:
- 100 g čokolade
 - 80 g margarina
 - 2 kašičice mlevene kafe
 - 100 g šećera u prahu
 - 250 ml slatke pavlake
 - 200 g krem sira
 - 1 kesica kesica želatina (10 g)
 
Priprema
      1. Kora: Keks samleti i staviti ga u
 dublju posudu. Dodati šećer u prahu, kesicu kafe, rastopljeni margarin i
 mleko. Umesiti koru. Kalup sa obručem (vel 26 cm) podmazati uljem, pa, 
rukama, formirati koru. 
     
    
      2. Fil I: Na tihoj vatri otopiti 
margarin i čokoladu. Dodati šećer u prahu i mešati da se sve otopi. 
Ostaviti da se prohladi. Umutiti puding krem, po uputstvu, pa dodati 
otopljenu čokoladu i mikserom, sve sjediniti. Sipati krem preko kore i 
staviti kalup u frižider, dok se sprema drugi fil.
     
    
      3. Fil II: Čokoladu, margarin i kafu
 staviti na tihu vatru da se otope. Kada se masa otopi skloniti, da se 
prohladi. Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice. Umutiti slatku 
pavlaku, sa dodatkom šećera u prahu. U umućenu pavlaku dodati krem sir i
 sjediniti. Dodati rastopljenu čokoladu, sjediniti i na kraju dodati 
pripremljeni želatin. Sve dobro sjediniti i sipati preko prvog fila. 
     
    
      4. Ostaviti tortu preko noći u 
frižideru. Sutradan izvaditi kalup i staviti ga na tacnu za tortu. Proći
 nožem između torte i kalupa, pa skinuti obruč. Poslužite se.
     
    



Коментари
Постави коментар