Čizkejk sa kafom i čokoladom
Za koru:
- 250 g keksa sa kakaom
- 3 kašike šećera u prahu
- 150 ml mleka
- 50 g rastopljenog margarina
- 1 kesice 3 u 1 sa ukusom kafe
Za fil I:
- 100 g menaž čokolade
- 80 g margarina
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 kesica puding krema od čokolade (ne kuva se)
Za fil II:
- 100 g čokolade
- 80 g margarina
- 2 kašičice mlevene kafe
- 100 g šećera u prahu
- 250 ml slatke pavlake
- 200 g krem sira
- 1 kesica kesica želatina (10 g)
Priprema
1. Kora: Keks samleti i staviti ga u
dublju posudu. Dodati šećer u prahu, kesicu kafe, rastopljeni margarin i
mleko. Umesiti koru. Kalup sa obručem (vel 26 cm) podmazati uljem, pa,
rukama, formirati koru.
2. Fil I: Na tihoj vatri otopiti
margarin i čokoladu. Dodati šećer u prahu i mešati da se sve otopi.
Ostaviti da se prohladi. Umutiti puding krem, po uputstvu, pa dodati
otopljenu čokoladu i mikserom, sve sjediniti. Sipati krem preko kore i
staviti kalup u frižider, dok se sprema drugi fil.
3. Fil II: Čokoladu, margarin i kafu
staviti na tihu vatru da se otope. Kada se masa otopi skloniti, da se
prohladi. Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice. Umutiti slatku
pavlaku, sa dodatkom šećera u prahu. U umućenu pavlaku dodati krem sir i
sjediniti. Dodati rastopljenu čokoladu, sjediniti i na kraju dodati
pripremljeni želatin. Sve dobro sjediniti i sipati preko prvog fila.
4. Ostaviti tortu preko noći u
frižideru. Sutradan izvaditi kalup i staviti ga na tacnu za tortu. Proći
nožem između torte i kalupa, pa skinuti obruč. Poslužite se.
Коментари
Постави коментар