Pogačice punjene mlevenim mesom
Za testo:
- 950 g brašna
 - 1/2 l mleka
 - 3 kašike masti
 - 1 kašika šećera
 - 2 kašičice soli
 - 1 jaje
 - 1 kockica kvasca
 
Za fil:
- 400 g mešanog mlevenog mesa
 - 1 glavica crnog luka
 - 100 ml kečapa
 - 1 kašičica origane
 - suvi biljni začin
 - biber
 - kisela pavlaka
 - ulje
 
Za premazivanje:
- 1 žumance
 - mleko
 
Priprema
      1. Prvo pripremiti fil: Crni luk 
sitno iseckati i staviti da se prži, na malo ulja. Dodati mleveno meso, 
promešati, posuti biberom i suvim biljnim začinom, po ukusu, pa pržiti 
dok meso ne promeni boju. Meso varjačom, razdrobiti da bude potpuno 
usitnjeno.
     
    
      2. Kada meso promeni boju dodati 
kečap i dinstati dok tečnost potpuno ispari. Umešati origano, dobro sve 
promešati i ostaviti da se ohladi. 
     
    
      3. Testo: U mleko staviti kašiku 
šećera, zagrejati ga i razdrobiti kvasac. Ostaviti da uskisne. U 
vanglicu staviti brašno, mast, jaje i so, dodati pripremljeni kvasac i zamesiti testo.
     
    
4. Umešeno testo pokriti krpom i ostaviti da udvostruči svoju zapreminu.
      5. Uskislo testo prebaciti na radnu površinu (nije potrebno posipati je brašnom) i podeliti ga na 17 delova. Svaki deo rastanjiti, rukom, u krug. Sredinu kruga ostaviti deblju, a rastanjiti više ivice.
      6. Na sredinu rastanjenog kruga staviti jednu kašiku fila sa mesom i na vrh fila staviti malu kašičicu kisele pavlake.Ivice testa, tako pripremljenog kruga, skupiti prema sredini, okrenuti pogačicu i rukom još bolje zatvoriti sve ivice, da fil ne bi iscureo.
      7. Tako pripremljene pogačice 
staviti u pleh, preko pek papira i ostaviti da narastu, dok se zagreje 
rerna. Narasle pogačice premazati, mešavinom žumanceta i malo mleka, 
posuti sa semenkama, pa staviti da se peču na 180 C.
     
    
      8. Ispečene pogačice izvaditi, pokriti krpom i ostaviti da se prohlade. Poslužiti uz jogurt ili mleko. 
Mekane su i ukusne i kada su hladne.
     
    



Коментари
Постави коментар