Pljeskavice sa pavlakom, čipsom...
Potrebno je:
- 1/2 kg mešanog mlevenog mesa
- 200 g mesnate, dimljene slaninice
- 150 g kačkavalja
- 1 manja kesica čipsa, sa ukusom ljute paprike
- 1 čaša kisele pavlake
- 1 glavica crnog luka
- 2 češnja belog luka
- 2 jajeta
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 kašičice aleve paprike
- biber
- suvi biljnji začin
- prezla
- ulje
Priprema
1. Crni i beli luk iseckati sitno.
Čips staviti u veću kesu, pa ga oklagijom izmrviti. Kačkavalj krupno
izrendati, a slaninicu iseći na što sitnije kockice.
2. U vanglicu staviti mleveno meso,
pa dodati iseckani, beli i crni, luk, jaja, slaninicu, izrendani
kačkavalj, izdrobljeni čips, kiselu pavlaku, alevu papriku, prašak za
pecivo, biber i suvi biljni začin, po ukusu. Sve sjediniti rukom. Na
kraju dodavati prezle, da se dobije masa koja može rukama da se oblikuje
u pljeskavice.
3. Neka vam bude velika, supena,
kašika mera za veličinu pljeskavica. Vlažnim rukama oblikujte
pljeskavice i pržite ih na zagrejanom ulju. Poslužite ih sa prilogom, po
želji.
Коментари
Постави коментар