Kolač za pola sata
Potrebno je:
- 250 g keksa sa ukusom kakaoa (Zlatni Pek)
- 75 g plazme
- 200 g šećera
- 250 g margarina (putera)
- 250 ml mleka
- 200 g čokolade za kuvanje
...i još:
- 1 kesica krem šlaga od čokolade
Priprema
1. Znači za ovaj kolač, koji se jako
brzo pravi (ne računam vreme da se kolač stegne, a i to nije dugo)
potrebno je: keks, mleko, margarin (puter), šećer, čokolada i kalup za
srneća leđa.
2. U vanglici izlomiti keks.
3. U dublju posudu sipati mleko,
dodati šećer i staviti na šporet, da se šećer otopi. Kada se šećer
otopio ubaciti margarin, isečen na kocke i izlomljenu čokoladu. Mešati
da se margarin i čokolada otope i sjedine sa mlekom i šećerom. Kada
smesa proključa skloniti sa šporeta i preliti preko izlomljenog keksa.
Dobro promešati i ostaviti 2-3 minuta, da odstoji.
4. Kalup za srneća leđa obložiti
providnom folijom. Providnu foliju pustiti šire, da bi mogli i da
prekrijete kolač. Smesu sa keksom izručiti u kalup i poravnati.
5. Prekriti folijom i ostaviti u frižider da se stegne.
6. Stegnuti kolač prevrnuti na tacnu, za posluženje, premazati krem šlagom i ukrasiti, po želji.
Коментари
Постави коментар