Kolač za pola sata
Potrebno je:
- 250 g keksa sa ukusom kakaoa (Zlatni Pek)
 - 75 g plazme
 - 200 g šećera
 - 250 g margarina (putera)
 - 250 ml mleka
 - 200 g čokolade za kuvanje
 
...i još:
- 1 kesica krem šlaga od čokolade
 
Priprema
      1. Znači za ovaj kolač, koji se jako
 brzo pravi (ne računam vreme da se kolač stegne, a i to nije dugo) 
potrebno je: keks, mleko, margarin (puter), šećer, čokolada i kalup za 
srneća leđa.
     
    
      2. U vanglici izlomiti keks.
     
    
      3. U dublju posudu sipati mleko, 
dodati šećer i staviti na šporet, da se šećer otopi. Kada se šećer 
otopio ubaciti margarin, isečen na kocke i izlomljenu čokoladu. Mešati 
da se margarin i čokolada otope i sjedine sa mlekom i šećerom. Kada 
smesa proključa skloniti sa šporeta i preliti preko izlomljenog keksa. 
Dobro promešati i ostaviti 2-3 minuta, da odstoji.
     
    
      4. Kalup za srneća leđa obložiti 
providnom folijom. Providnu foliju pustiti šire, da bi mogli i da 
prekrijete kolač. Smesu sa keksom izručiti u kalup i poravnati.
     
    
      5. Prekriti folijom i ostaviti u frižider da se stegne.
     
    
      6. Stegnuti kolač prevrnuti na tacnu, za posluženje, premazati krem šlagom i ukrasiti, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар