Pljeskavice od belog pilećeg mesa
Potrebno je:
- 500 g belog pilećeg mesa (bez kostiju)
- 2 manja krompira
- 1 veća šargarepa
- 3 jaja
- 4 kašike prezle
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 2 kašičice aleve paprike
- biber
- biozačin
Priprema
1. Krompir očistiti, kao i
šargarepu. U šerpu staviti očišćeno povrće i belo meso, isečeno na
krupnije komade (i povrće krupnije iseći). Staviti da se kuva.
2. Kuvano meso i povrće izvaditi da se ohladi, a vodu iskoristiti da se začini supa.
3. Ohlađeno meso i povrće samleti na
mašini za meso ili u čoperu (ja sam uvek za varijantu čopera - za sve).
Samlevenu smesu staviti u dublju činiju, pa dodati tri žumanca, prezle,
alevu papriku, pecivo, biber i biozačin (po ukusu). Zamesiti rukom, da
se svi sastojci sjedine. Masa će biti po malo lepljiva, ali to ne treba
da vas brine.
4. Ruke namazati uljem i kašikom,
koju takođe umočimo u ulje, vadimo smesu sa piletinom i formiramo
pljeskavice. Vrlo se lako i lepo formiraju.
5. U dubljem tiganju sipamo malo više ulja (kao za pomfrit). Belanca umutimo, samo koliko da se razbiju, nikako da stvore penu.
6. Svaku pljeskavicu umočimo u
umućeno belance i spuštamo u zagrejano ulje. Kada porumeni jedna strana,
okrenemo da i druga strana dobije lepu rumenu boju. Ispržene
pljeskavice vadimo na papirnu salvetu, da bi papir upio višak masnoće.
7. Probajte, komentar moje dece je bio - mama, gde si bila pre sa ovim?
Коментари
Постави коментар