Pljeskavice od belog pilećeg mesa
Potrebno je:
- 500 g belog pilećeg mesa (bez kostiju)
 - 2 manja krompira
 - 1 veća šargarepa
 - 3 jaja
 - 4 kašike prezle
 - 1/2 kesice praška za pecivo
 - 2 kašičice aleve paprike
 - biber
 - biozačin
 
Priprema
1. Krompir očistiti, kao i 
šargarepu. U šerpu staviti očišćeno povrće i belo meso, isečeno na 
krupnije komade (i povrće krupnije iseći). Staviti da se kuva.
     
    
2. Kuvano meso i povrće izvaditi da se ohladi, a vodu iskoristiti da se začini supa.
     
    
3. Ohlađeno meso i povrće samleti na
 mašini za meso ili u čoperu (ja sam uvek za varijantu čopera - za sve).
 Samlevenu smesu staviti u dublju činiju, pa dodati tri žumanca, prezle,
 alevu papriku, pecivo, biber i biozačin (po ukusu). Zamesiti rukom, da 
se svi sastojci sjedine. Masa će biti po malo lepljiva, ali to ne treba 
da vas brine.
     
    
4. Ruke namazati uljem i kašikom, 
koju takođe umočimo u ulje, vadimo smesu sa piletinom i formiramo 
pljeskavice. Vrlo se lako i lepo formiraju. 
     
    
5. U dubljem tiganju sipamo malo više ulja (kao za pomfrit). Belanca umutimo, samo koliko da se razbiju, nikako da stvore penu.
     
    
6. Svaku pljeskavicu umočimo u 
umućeno belance i spuštamo u zagrejano ulje. Kada porumeni jedna strana,
 okrenemo da i druga strana dobije lepu rumenu boju. Ispržene 
pljeskavice vadimo na papirnu salvetu, da bi papir upio višak masnoće. 
     
    
7. Probajte, komentar moje dece je bio - mama, gde si bila pre sa ovim?
     
    



Коментари
Постави коментар