Pancerote sa mlevenim mesom
Testo:
- 700 g brašna
- 250 ml mleka
- 250 ml tople vode
- 100 ml ulja
- 1 kašika šećera
- 2 kašičice soli
- 1 kockica kvasca
Fil:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika kisele pavlake
- 1 jaje
- biber
- biozačin
- ulje
Priprema
1. Testo: U toploj vodi sa dodatkom 1
kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, toplo mleko,
ulje, šećer, so i pripremljeni kvasac. Zamesiti mekše testo. Ako je
potrebno dodati još brašna. Ostaviti testo da naraste.
2. Fil: Iseckati sitno glavicu crnog
luka. Na malo ulja staviti da se dinsta. Dodati mleveno meso i, po
ukusu, posuti biberom i biozačinom. Na tihoj vatri dinstati dok se meso
ne isprži. Ostaviti da se ohladi. U ohlađeno meso, dodati kiselu
pavlaku i jaja. Sve dobro promešati.
3. Nadošlo testo prebaciti na
pobrašnjenu radnu površinu. Razviti u obliku kruga i velikom modlom za
krofne vaditi krugove. Na polovini svakog kruga staviti kašiku fila,
preklopiti testo, pa viljuškom pritisnuti ivice da se ne odlepe.
4. Tako pripremljene pancerote,
poređati u pleh preko pek papira. Ostaviti da malo narastu. Naraslo
testo premazati mešavinom žumanceta i mleka. Staviti da se peče, u
prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni.
Коментари
Постави коментар