Pancerote sa mlevenim mesom
Testo:
- 700 g brašna
 - 250 ml mleka
 - 250 ml tople vode
 - 100 ml ulja
 - 1 kašika šećera
 - 2 kašičice soli
 - 1 kockica kvasca
 
Fil:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
 - 1 glavica crnog luka
 - 1 kašika kisele pavlake
 - 1 jaje
 - biber
 - biozačin
 - ulje
 
Priprema
      1. Testo: U toploj vodi sa dodatkom 1
 kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, toplo mleko,
 ulje, šećer, so i pripremljeni kvasac. Zamesiti mekše testo. Ako je 
potrebno dodati još brašna. Ostaviti testo da naraste.
     
    
      2. Fil: Iseckati sitno glavicu crnog
 luka. Na malo ulja staviti da se dinsta. Dodati mleveno meso i, po 
ukusu, posuti biberom i biozačinom. Na tihoj vatri dinstati dok se meso
 ne isprži. Ostaviti da se ohladi. U ohlađeno meso, dodati kiselu 
pavlaku i jaja. Sve dobro promešati.
     
    
      3. Nadošlo testo prebaciti na 
pobrašnjenu radnu površinu. Razviti u obliku kruga i velikom modlom za 
krofne vaditi krugove. Na polovini svakog kruga staviti kašiku fila, 
preklopiti testo, pa viljuškom pritisnuti ivice da se ne odlepe.
     
    
      4. Tako pripremljene pancerote, 
poređati u pleh preko pek papira. Ostaviti da malo narastu. Naraslo 
testo premazati mešavinom žumanceta i mleka. Staviti da se peče, u 
prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni.
     
    



Коментари
Постави коментар