Pečeni krompir sa slaninom i povrćem
Potrebno je:
- 1 kg krompira
 - 300 g mesnate, dimljene, slanine
 - 1 sruk praziluka
 - 2 veće šargarepe
 - 1/2 korena peršuna
 - 1/2 korena paškanata
 - 1/2 manjeg celera
 - 1 manji crni luk
 - 3 čena belog luka
 - malo suvog biljnog začina
 - malo bibera
 
Za prelivanje :
- belo vino
 - voda
 - 80 ml ulja
 
Priprema
      1. Krompir očistiti i iseći na 
krugove. Praziluk, šargarepu, koren peršuna, paškanat i celer iseći na 
kockice. Crni luk iseći na krupnije režnjeve, a beli luk samo 
prepoloviti. Slaninu iseći na kocke. U dublju vanglicu staviti 
pripremljenu količinu povrća i slaninice.
     
    
      2. Izmešati, pa preručiti u podmazani pleh. Posuti biberom i suvim biljnim začinom.
     
    
      3. Zatim preliti, jelo, sa uljem. Pomešati istu količinu belog vina i vode, pa preliti preko krompira, da ogrezne u tečnosti.
     
    
      4. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C, dok ne ispari sva tečnost i dok krompir lepo ne porumeni.
     
    



Коментари
Постави коментар