Pečeni krompir sa slaninom i povrćem
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 300 g mesnate, dimljene, slanine
- 1 sruk praziluka
- 2 veće šargarepe
- 1/2 korena peršuna
- 1/2 korena paškanata
- 1/2 manjeg celera
- 1 manji crni luk
- 3 čena belog luka
- malo suvog biljnog začina
- malo bibera
Za prelivanje :
- belo vino
- voda
- 80 ml ulja
Priprema
1. Krompir očistiti i iseći na
krugove. Praziluk, šargarepu, koren peršuna, paškanat i celer iseći na
kockice. Crni luk iseći na krupnije režnjeve, a beli luk samo
prepoloviti. Slaninu iseći na kocke. U dublju vanglicu staviti
pripremljenu količinu povrća i slaninice.
2. Izmešati, pa preručiti u podmazani pleh. Posuti biberom i suvim biljnim začinom.
3. Zatim preliti, jelo, sa uljem. Pomešati istu količinu belog vina i vode, pa preliti preko krompira, da ogrezne u tečnosti.
4. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C, dok ne ispari sva tečnost i dok krompir lepo ne porumeni.
Коментари
Постави коментар