Pržena svinjska džigerica
Potrebno je:
- 1 kg svinjske džigerice
 - mleko
 - 1 vezica peršuna
 - 6 češnja belog luka
 - biozačin
 - biber
 - 50 g margarina
 
Priprema
      1. Džigericu iseći na tanke šnicle. 
Poređati u dublji sud i preliti sa mlekom. Ostaviti u frižider najmanje 
pet sati, a najbolje bi bilo da ih prelijete uveče za sutradan. 
     
    
      2. Peršun i beli luk sitno iseckati.
 Posle proteka datog vremena džigericu izvaditi iz mleka i obrisati je 
kuhinjskom salvetom, da upije svu tečnost. 
     
    
      3. U dubljem tiganju zagrejati ulje.
 Dodati i 50 g margarina. Džigericu uvaljati u brašno i staviti da se 
prži. Kada porumeni jedna strana okrenuti da i druga strana dobije lepu 
rumenu boju. Prženu džigericu ređati u šerpicu i svako parče posuti sa 
biozačinom, belim lukom i peršunom, pa poklopiti. Tako uraditi sa svom 
isprženom džigericom.
     
    
      4. Pripremljenu džigericu ostaviti poklopljenu da odstoji, oko pet minuta. Poslužiti je sa prilogom, po želji.
     
    
     Savet:
    
     Džigerica se stavlja u mleko, jer mleko izvuče svu krv i 
džigerica postane mekana. Soli se na samom kraju, da ne bi prskala pri 
prženju. Margarin dodajem, jer džigerica dobije lepši ukus.
    



Коментари
Постави коментар