Pržena svinjska džigerica
Potrebno je:
- 1 kg svinjske džigerice
- mleko
- 1 vezica peršuna
- 6 češnja belog luka
- biozačin
- biber
- 50 g margarina
Priprema
1. Džigericu iseći na tanke šnicle.
Poređati u dublji sud i preliti sa mlekom. Ostaviti u frižider najmanje
pet sati, a najbolje bi bilo da ih prelijete uveče za sutradan.
2. Peršun i beli luk sitno iseckati.
Posle proteka datog vremena džigericu izvaditi iz mleka i obrisati je
kuhinjskom salvetom, da upije svu tečnost.
3. U dubljem tiganju zagrejati ulje.
Dodati i 50 g margarina. Džigericu uvaljati u brašno i staviti da se
prži. Kada porumeni jedna strana okrenuti da i druga strana dobije lepu
rumenu boju. Prženu džigericu ređati u šerpicu i svako parče posuti sa
biozačinom, belim lukom i peršunom, pa poklopiti. Tako uraditi sa svom
isprženom džigericom.
4. Pripremljenu džigericu ostaviti poklopljenu da odstoji, oko pet minuta. Poslužiti je sa prilogom, po želji.
Savet:
Džigerica se stavlja u mleko, jer mleko izvuče svu krv i
džigerica postane mekana. Soli se na samom kraju, da ne bi prskala pri
prženju. Margarin dodajem, jer džigerica dobije lepši ukus.
Коментари
Постави коментар