Somborka barena u jabukovom sirću
Potrebno je:
- 5 kg očišćene somborke
 
Smesa za barenje:
- 1,5 l jabukovog sirća
 - 500 g šećera
 - 100 g soli
 - 1 vinobran
 
... i još:
- šargaepa
 - beli luk
 - peršun
 
Priprema
      1. Papriku iseći na pola i odstraniti semenke.
     
    
      2. Smesa za barenje: U posudi gde će
 se bariti paprika sipati jabukovo sirće, šećer, vinobran i so. Sačekati
 da provri. U tako pripremljenoj smesi ubacivati papriku, na pola 
isečenu, i bariti vrlo kratko (pola minuta sa jedne i pola minuta sa 
druge strane). Vaditi papriku i stavljati u teglu, a u smesu za barenje 
ubaciti novi red paprika. U teglu preko paprika staviti iseckanu 
šargarepu, beli luk i prešun. Tako raditi dok se ne napuni tegla. 
Papriku pritisunti plastičnim pritiskivačem, naliti tečnošću u kome se 
barila, dobro zatvoriti i ostaviti pod ćebe dok se ohladi.
     
    
     Savet:
    
     Količina od 5kg paprika (očišćenih) dovoljna je za dve tegle od tri litra. Količinu prilagodite vašim željama.
    



Коментари
Постави коментар