Somborka barena u jabukovom sirću
Potrebno je:
- 5 kg očišćene somborke
Smesa za barenje:
- 1,5 l jabukovog sirća
- 500 g šećera
- 100 g soli
- 1 vinobran
... i još:
- šargaepa
- beli luk
- peršun
Priprema
1. Papriku iseći na pola i odstraniti semenke.
2. Smesa za barenje: U posudi gde će
se bariti paprika sipati jabukovo sirće, šećer, vinobran i so. Sačekati
da provri. U tako pripremljenoj smesi ubacivati papriku, na pola
isečenu, i bariti vrlo kratko (pola minuta sa jedne i pola minuta sa
druge strane). Vaditi papriku i stavljati u teglu, a u smesu za barenje
ubaciti novi red paprika. U teglu preko paprika staviti iseckanu
šargarepu, beli luk i prešun. Tako raditi dok se ne napuni tegla.
Papriku pritisunti plastičnim pritiskivačem, naliti tečnošću u kome se
barila, dobro zatvoriti i ostaviti pod ćebe dok se ohladi.
Savet:
Količina od 5kg paprika (očišćenih) dovoljna je za dve tegle od tri litra. Količinu prilagodite vašim željama.
Коментари
Постави коментар